16.4.19

Literair Creatieve Workshops rond het Kasteel van Verdoemenis te Aalst

Die spoken zegden tegen hem:
'Toe, vertel nog eens van spoken.'
'Allee, ik zal beginnen,' zei hij dan.



Over het Aalsterse “Kasteel van Verdoemenis” doen al heel lang allerlei griezelverhalen de ronde. De Belgian Paranormal Investigators gingen er ooit op onderzoek en dat leverde alvast één merkwaardig resultaat op. Voor de rest is er weinig concreets bekend over de locatie, maar dat weinige – of eigenlijk alleen al de naam – prikkelt onze verbeelding.
Samen met de Aalsterse auteur en docent creatief en scenario schrijven Patrick Bernauw werken we een project uit rond dit kasteel. We gaan aan de slag met de geschiedenis van het Kasteel van Verdoemenis en vertellen een spannend verhaal, al dan niet via blackout poetry (stiftgedichten) waarmee we in contact treden met de geesten uit het verleden. Nu al kunnen we verklappen dat de beste teksten in een podcast zullen verwerkt worden van Mysterieus België… of zelfs in een heus boek, gedrukt met Printing On Demand, en beschikbaar in de boekhandel. Hiervoor doen we een beroep op de digitale uitgeverij vzw de Scriptomanen. Ook een tentoonstelling van blackout poetry behoort tot de mogelijkheden.



Deze zomercursus richt zich in één groep tot auteurs met enige ervaring (o.a. in een schrijfcursus) en in een andere groep maakt ervaring niet uit, en kun je ook aansluiten als absolute beginner.  

De ene groep (voor de auteurs met ervaring) vertrekt in een eerste sessie vanuit een stukje theorie rond ‘spannende verhalen vertellen’, geïnspireerd door de informatie waarover we beschikken in verband met het Kasteel van Verdoemenis. Iedereen krijgt een schrijfopdracht mee, en heeft twee weken de tijd om die uit te werken en via de mail door te sturen naar de rest van de groep. De week daarop geven we in een tweede sessie feedback op het werk van alle deelnemers.

In de andere groep houden we ons in de eerste sessie bezig met het maken van blackout poetry (stiftgedichten) op basis van het materiaal waarover we beschikken in verband met het Kasteel van Verdoemenis. Iedereen krijgt ook de opdracht mee om dit en ander materiaal thuis verder uit te werken. In een tweede sessie geven we feedback op elkaars werk en tips & tricks voor het maken van collages, fotomontages en het maken van allerlei bewerkingen.



De zomercursus gaat door aan de Tafel van Elise (Erembodegem-Dorp, 39) op 6 en 13 juli, en op een nog nader te bepalen plaats in Aalst op 27 juli en 3 augustus, minimum aantal deelnemers: 5, maximum: 10. 

Kostprijs voor 2 sessies: 50€. Je bent definitief ingeschreven nadat je een bevestigingsmail hebt ontvangen en de betaling is gebeurd.

Twee zaterdagnamiddagen, van 14 tot 17 uur: in een eerste groep (spannende verhalen) op 6 en 27 juli ; in een tweede groep (blackout poetry / stiftgedichten) op 13 juli en 3 augustus.


Alle info & inschrijvingen: info@inter-actief.be 

053/783010 (Patrick Bernauw)

Geen opmerkingen:

Luisterboeken Podcast