Jouw persoonlijke schrijfcoach / Docent Creatief Schrijven


Patrick Bernauw - Docent Scenario Schrijven from Volwassenenonderwijs on Vimeo.


Feedback zoals je die ook van een redacteur bij een uitgeverij mag verwachten. Een leesverslag met analyse van je geschriften, eventueel een redactie - met aandacht voor de kwaliteiten en de zwakke punten. Samen gaan we op weg naar een tweede versie, zowel met auteurs die al wat pagina’s op de teller hebben, als met debutanten. 

We scherpen de technieken aan die ervoor zorgen dat de lezer jouw tekst ‘meeslepend’ zal noemen. Waarom is het zo belangrijk je protagonist te kennen en te weten wat zijn/haar dramatisch doel is? Wat bedoelt men eigenlijk met: ‘Show! Don’t tell!’ En is je vertelperspectief wel zuiver?

Als de kwaliteit voorhanden is, buigen we ons uiteindelijk ook over de commerciële mogelijkheden van je roman of toneelstuk, bundel verhalen of gedichten… Trek je met dit stuk naar één van de vele honderden amateurgezelschappen, naar het professioneel theater, of produceer je het liever zelf? Toch maar eerst nog wat reguliere uitgevers proberen, of publiceren in eigen beheer, bij een Printing On Demand platform of als ebook? Of misschien kan je wel terecht bij vzw de Scriptomanen, waarvoor Patrick Bernauw optreedt als uitgever?

Over Patrick Bernauw

Patrick Bernauw was radio-, tv- en stripscenarist, hoorspel- en theaterregisseur, en hoofdredacteur van de Historische Verhalen. Hij leidt nu een eigen productiehuis voor interactief theater en multimedia, is voorzitter van vzw de Scriptomanen (een ‘niche’ uitgeverij die vooral werkt met POD en ebook) en docent literaire creatie aan de Academie voor Podiumkunsten in Aalst. Hij werkt regelmatig ook als redacteur.

Sinds 1981 schreef hij poëzie, romans, verhalen, essays, toneelstukken, liedjesteksten en scenario’s, zowel voor volwassenen als voor de jeugd. Zijn werk voor de jeugd werd vertaald in het Frans, Duits, Noors, Italiaans, Spaans en Pools, en bekroond met de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdroman, de Eule des Monats (Duitsland) en de John Flandersprijs voor Vlaamse Filmpjes. Hij kreeg ook de Prijs van de Provincie Oost-Vlaanderen voor luisterspel, de Wim Verbeke Prijs voor Jeugdtheater, de Sabam Prijs voor Toneel en de Visser Neerlandia Prijs voor het muziektheater Scharpenelle, een productie van zijn gezelschap Compagnie de Ballade, waarmee hij van 1998 tot 2010 honderden voorstellingen speelde. Hij schreef vooral historische ‘faction’ thrillers voor volwassenen, en werkte o.a. samen met Marc Borms aan een reeks fotoboeken voor stadsspelen in ‘Mysterieus België’ (momenteel loopt de reeks als podcast).

Patrick Bernauw doceert sinds 2004 Literaire Creatie / Schrijven in Aalst en sinds 2019 ook Schrijven aan het Conservatorium van Mechelen. Hij geeft ook korte cursussen Creatief Schrijven  en Scenario Schrijven voor een privé school. En hij gaf les aan de SchrijversAcademie of in het kader van cursussen georganiseerd door vzw de Scriptomanen. Zijn specialiteiten zijn proza ('spannende verhalen vertellen') en scenario schrijven. 
De blog van de Literaire Creatie: www.woordaanslag.blogspot.be

Lees hier het artikel in De Standaard: Iedereen auteur - het groeiende succes van schrijfcursussen. De Lize Spit in elk van ons. 'Schrijver worden, kun je dat leren? Ja, als je tenminste van huis uit over een behoorlijke dosis talent beschikt en een kwaliteitsvolle schrijfcursus uitkiest. Want er zit nogal wat kaf tussen het koren.' 

Sinds 2014 is Patrick Bernauw bedrijvig als POD -en ebook-uitgever bij vzw de Scriptomanen en als literair agent voor de Nederlandse organisaties Schrijverspunt.nl/Clusteruitgeverij.


Tarieven

Leesverslag / schrijfcoaching: 300 euro, excl. 21% BTW (roman, toneelstuk, bundel verhalen)
Uitgebreid leesrapport (recensie) of schrijfcoaching met feedback op vorm en stijl, structuur en inhoud, thema, plot en personages. Advies met betrekking tot het vinden van een (reguliere) uitgever, een uitgave door vzw de Scriptomanen, een uitgave door een POD-uitgever (+ ebook), of een uitgave in eigen beheer.

Redactie: 25 à 40 euro /1000 woorden excl. 21% BTW. 
Het tarief is afhankelijk van de vraag of het boek bij vzw de Scriptomanen wordt uitgegeven, of het om een 'eenvoudige redactie' gaat (geredigeerd op basis van het leesrapport, met aandacht voor taal, vorm en stijl, structuur en inhoud, thema, plot en personages), om een redactie met begeleiding van de auteur (verschillende versies mogelijk), een eindredactie (werken met diverse auteurs), enz...


Geredigeerd door Patrick Bernauw - een selectie:

Deze boeken kwamen tot stand binnen de Literaire Creatie Aalst:

Geen opmerkingen: