Jouw persoonlijke schrijfcoach / Docent Creatief Schrijven
Sinds 2004 geeft Patrick Bernauw literaire creatie/schrijven
* aan de Academie voor Podiumkunsten in Aalst (alle info inschrijvingen 2020-2021 hier!)
* en sinds 2019 ook aan het Conservatorium in Mechelen (alle info inschrijvingen 2020-2021 hier!).

Hij was ook docent creatief schrijven en scenario schrijven aan de Schrijversacademie, en voor het Centrum voor Avond- en Afstandsonderwijs.Lees hier het artikel in De Standaard (2017): Iedereen auteur - het groeiende succes van schrijfcursussen. De Lize Spit in elk van ons. 'Schrijver worden, kun je dat leren? Ja, als je tenminste van huis uit over een behoorlijke dosis talent beschikt en een kwaliteitsvolle schrijfcursus uitkiest. Want er zit nogal wat kaf tussen het koren.' 

Cursussen en workshops in een organisatie van vzw de Scriptomanen, mei-december 2020:

Publiceer je werk in Printing On Demand (POD) of als ebook

Zelf je podcast maken

Spannende verhalen schrijven

Scenario's schrijven

Scenario voor een moordspel / zelf een moordspel maken

Scenario voor een stadsspel in Mysterieus België / zelf een stadsspel maken
Patrick Bernauw - Docent Scenario Schrijven from Volwassenenonderwijs on Vimeo.


Redacteur van jouw manuscript?

Feedback zoals je die ook van een redacteur bij een uitgeverij mag verwachten. Een leesverslag met analyse van je geschriften, eventueel een redactie - met aandacht voor de kwaliteiten en de zwakke punten. Samen gaan we op weg naar een tweede versie, zowel met auteurs die al wat pagina’s op de teller hebben, als met debutanten. 

We scherpen de technieken aan die ervoor zorgen dat de lezer jouw tekst ‘meeslepend’ zal noemen. Waarom is het zo belangrijk je protagonist te kennen en te weten wat zijn/haar dramatisch doel is? Wat bedoelt men eigenlijk met: ‘Show! Don’t tell!’ En is je vertelperspectief wel zuiver?

Als de kwaliteit voorhanden is, buigen we ons uiteindelijk ook over de commerciële mogelijkheden van je roman of toneelstuk, bundel verhalen of gedichten… Trek je met dit stuk naar één van de vele honderden amateurgezelschappen, naar het professioneel theater, of produceer je het liever zelf? Toch maar eerst nog wat reguliere uitgevers proberen, of publiceren in eigen beheer, bij een Printing On Demand platform of als ebook? Of misschien kan je wel terecht bij vzw de Scriptomanen, waarvoor Patrick Bernauw optreedt als uitgever?


Leesverslag / schrijfcoaching: 300 euro, excl. 21% BTW (roman, toneelstuk, bundel verhalen)
Uitgebreid leesrapport (recensie) of schrijfcoaching met feedback op vorm en stijl, structuur en inhoud, thema, plot en personages. Advies met betrekking tot het vinden van een (reguliere) uitgever, een uitgave door vzw de Scriptomanen, een uitgave door een POD-uitgever (+ ebook), of een uitgave in eigen beheer.

Redactie: 25 à 40 euro /1000 woorden excl. 21% BTW. 
Het tarief is afhankelijk van de vraag of het boek bij vzw de Scriptomanen wordt uitgegeven, of het om een 'eenvoudige redactie' gaat (geredigeerd op basis van het leesrapport, met aandacht voor taal, vorm en stijl, structuur en inhoud, thema, plot en personages), om een redactie met begeleiding van de auteur (verschillende versies mogelijk), een eindredactie (werken met diverse auteurs), enz...

Samen met zijn cursisten maakte hij deze poëzie podcast:Aan het Conservatorium Mechelen maakte hij met de schrijversklas deze podcast:
Geredigeerd door Patrick Bernauw - een selectie:

Deze boeken kwamen tot stand binnen de Literaire Creatie Aalst:

Geen opmerkingen: