23.8.18

Herdruk van drie korte griezelromans in... Fantastisch Vlaanderen!


Drie korte griezelromans, nadrukkelijk gesitueerd in ‘Fantastisch Vlaanderen’: van Antwerpen tot Gent, van Nevele tot Asse. Oorspronkelijk verschenen als ‘young adult’ romans, maar evenzeer gelezen door volwassenen. Nu herdrukt in 1 band.

In Spookrijders aanvaardt Johnny een klus van Mefisto, en vertrekt hij met een gestolen Mercedes in Westende, om een partij coke af te leveren in Asse. Maar ter hoogte van Nevele verdwaalt hij in een vreemde mist… Een magisch-realistische parabel over goed en kwaad, een raamvertelling van urban legends. 


Met Compagnie de Ballade namen we destijds deze Nederlandstalige "talking blues" op, met een bewerking van het titelverhaal. Het griezelig geschifte stemmetje was echt iets voor mij!





In De Zwarte Spiegel betrekken Sonja en Jan een appartement in Antwerpen. De vorige bewoner is net gestorven en zijn bezittingen, waaronder een zwarte spiegel van de beruchte magiër John Dee, krijgt het jonge stel zomaar cadeau… Een verhaal over magie en zielsverhuizing - en o ja, het personage van John Dee is niet verzonnen.

Meer Fantastisch Vlaanderen in:




In het Duivelsteen van Gent schrijft een jongen koortsachtig alle verhalen op die hij rondom zich hoort. Maar wat is droom en wat is werkelijkheid? Duivelsteen is een caleidoscopisch-poëtische, magisch-realistische griezelroman, waarin oude sagen en legenden werden verweven, maar ook het werk van Maurice Maeterlinck, de enige Belgische Nobelprijswinnaar Literatuur.

Anton Cogen vertelde het verhaal van Gerard de Duivel in dit griezelig stukje audio drama, met muziek van mijn broer Fernand:





Patrick Bernauw
Fantastisch Vlaanderen
Drie korte griezelromans, nadrukkelijk gesitueerd in ‘Fantastisch Vlaanderen’. Oorspronkelijk verschenen als ‘young adult’ romans, maar evenzeer gelezen door volwassenen.
€22,00 Paperback

Geen opmerkingen:

Luisterboeken Podcast