25.8.18

Patrick Bernauw vertelt over Reynaertse Vossenstreken aan de Tafel van Elise in Erembodegem


Eerder dit jaar verscheen mijn moderne bewerking van Reynaert de Vos, geschreven in samenwerking met Katharina Van Cauteren en Rik Van Daele. Het boek maakt deel uit van de succesvolle cultureel-artistieke fietstocht Expeditie in het Land van Reynaert: Vossen (www.vossen.vlaanderen) die nog loopt tot 30 september.In september vertrek ik op toernee met mijn vertelling van Reynaert De Vos, waarvan al een stukje te horen (en zelfs te bekijken!) viel bij de Nederlandse Radio 1: https://www.nporadio1.nl/de-taalstaat/onderwerpen/467972-taalschat-van-den-vos-reinaerdeStarten zouden we doen op vrijdagavond 7 september met een tryout om 19.30 uur aan De Tafel van Elise, Erembodegem-Dorp 39. Maar die was al na een paar dagen VOLZET, dus deden we er nog een datum bij: zondagavond 30 september, 19 uur. 


Toegang is nog steeds gratis (vrije bijdrage), maar de plaatsen blijven beperkt, dus reserveren is absoluut brood(!)nodig, en wel via: 

elsneukermans@gmail.com (053 21 62 66)


Vervolgens zal, één zondagavond per maand, aan De Tafel van Elise een culturele activiteit georganiseerd worden, in de living, met akoestische muziek, boekvoorstellingen, lezingen en vertellingen, een theatermonoloog,… en met veel aandacht voor lokaal talent. 

Van de optredens zal ook een gelijknamige podcast gemaakt worden, zodat De Tafel van Elise wereldwijd te beluisteren (en te downloaden) valt op smartphone, tablet, PC.

Wie kent niet de verhalen over de sluwe Reynaert de Vos, en zijn slachtoffers Koning Nobel, de Wolf Isengrim, Bruun de Beer, Tybeert de Kater, en vele anderen… 
Het oorspronkelijke verhaal werd 800 jaar geleden geschreven en talloze keren bewerkt, onder meer ook door Felix Timmermans, Stijn Streuvels, Louis Paul Boon…
Dit is mijn eigen versie, noem het verteltheater, of stand up comedy… .

De vertelling wordt tegelijk live opgenomen en zal de eerste aflevering vormen van de podcast De Tafel van Elise, die voortaan jouw vaste afspraak zal zijn op zondagavond… Meer nieuws volgt.Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast