22.10.20

Lange Wapper Leeft! - een luisterboek in hoorspelformaat



Patrick Bernauw speelde voor u "Lange Wapper Leeft!" naar een scenario van hemzelf en Dirk Dobbeleers. Met dit luisterboek in hoorspelformaat kunt u in de voetsporen van Lange Wapper gaan dwalen door Antwerpen.

Antoine Derksen stond in voor de montage en technische afwerking. Productie: vzw de Scriptomanen. Er werd gebruik gemaakt van Purple Planet Music (www.purple-planet.com), met name de nummers Central Park en Curse. Saltarello Medieval Dancers en Lithuanian Dancers werden betrokken bij Youtube, en de geluidseffecten werden ontleend bij freesound.org.


Een stadswandeling, een stadsspel of een vertelling organiseren in Mysterieus België, met Patrick Bernauw? Neem contact op met info@stadsspel.be of neem een kijkje op www.stadsspel.be

Hier is Deel 1:

Listen to "Lange Wapper Leeft! - luisterboek deel 1" on Spreaker.

Dames en heren,

Mijn naam doet er niet toe. Hoe ik eruit zie, maakt niet uit. Ik ben gekomen om jullie te waarschuwen, dat is het enige dat hier en nu van belang is. Want Lange Wapper leeft.

Ze hebben de leien en de riolering van de oude stad helemaal opengelegd. ‘We hebben dat gedaan voor de vooruitgang,’ zeggen ze. Maar weten jullie wat ik daar zag?

Ratten!  Zo’n grote ratten!

Ze liepen met z’n allen de stad in, net zoals vroeger, lang geleden…

Ze hebben een standbeeld voor hem opgericht, hier niet zo ver vandaan, bij de oude burcht die het Steen wordt genoemd. Je moet maar eens gaan kijken.

Hij staat daar afgebeeld als een guitige Uilenspiegel, een sympathieke schurk, een kwajongen, een kapoen…  Maar Lange Wapper… was zoveel meer dan dat!…

En de  kwelgeest die Antwerpen vanaf de zestiende eeuw onveilig maakte… hij lééft nog steeds!


Geen opmerkingen:

Luisterboeken Podcast