7.1.13

Gedichtendag 2013: ebook heruitgave "Twee Koningskinderen" van Patrick Bernauw





Twee Koningskinderen

Cover for 'Twee Koningskinderen'
By Patrick Bernauw
Published by De Scriptomanen

Words: 27957 (approximate)
Language: Dutch
ISBN: 9781301816873





Een tiental jaren na de Ramp. Twee koningskinderen hebben elkaar zo lief. Eva en Jonas zijn door hun vaders aan elkaar beloofd. Ze horen bij elkaar, zoals Romeo en Julia, Tristan en Isolde, Hero en Leander. Maar op de dag van hun huwelijk breekt een vete uit tussen hun vaders. De liefde van Eva en Jonas lijkt verloren. Ze kunnen niet meer bij elkaar komen, het water is veel te diep.

Patrick Bernauw herwerkte het beroemde toneelstuk "La princesse Maleine" van Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck tot een poëtische, futuristische ballade over het onafwendbare lot en eeuwige liefde. Deze toekomstroman verscheen oorspronkelijk als jeugdboek, in 2002, maar werd even goed door een volwassen publiek gesmaakt. De onderliggende boodschap is misschien ook nooit zo actueel geweest als nu, hoewel het verhaal er één van alle tijden is..."Twee Koningskinderen" werd uitgegeven als ebook door vzw de Scriptomanen, ter gelegenheid van Gedichtendag 2013 (thema: muziek). 


Available ebook reading formats


FormatFull Book
Online Reading (HTML, good for sampling in web browser)View
Online Reading (JavaScript, experimental, buggy)View
Kindle (.mobi for Kindle devices and Kindle apps)Download
Epub (Apple iPad/iBooks, Nook, Sony Reader, Kobo, and most e-reading apps including Stanza, Aldiko, Adobe Digital Editions, others)Download
PDF (good for reading on PC, or for home printing)Download
RTF (readable on most word processors)Download
LRF (Use only for older model Sony Readers that don't support .epub)Download
Palm Doc (PDB) (for Palm reading devices)Download
Plain Text (download) (flexible, but lacks much formatting)Download
Plain Text (view) (viewable as web page)View









Compagnie de Ballade was een gezelschap voor muziektheater dat in 1998 werd opgericht door auteur-regisseur Patrick Bernauw. Tot de vaste kern behoorden zijn broer componist Fernand Bernauw en “bluesmens” Luc Borms. Het gezelschap werkte vaak samen met amateur toneelgezelschappen, produceerde “musicalpakketten” voor scholen en toneelgezelschappen en was tot 2010 met een aantal live shows “on the road”, zowel voor volwassenen als voor de jeugd. Compagnie de Ballade werd in 2005 onderscheiden met de Visser Neerlandia Prijs voor muziektheater, met het stuk Scharpenelle
Vanaf 2012 begon Compagnie de Ballade zich toe te leggen op “audio drama”, “audio theater”, hoorspel, luisterspel - of hoe het genre in deze digitale tijden ook mag genoemd worden -, voorzien van een passende muzikale begeleiding & dark ambient soundscapes. 

Ter gelegenheid van Gedichtendag 2013 selecteerde Patrick Bernauw 13 opnames waarin "poëzie en muziek" centraal staan. Zo werden "De Kroegen en de Meiden", "De Ballade van Mollige Margot" en "De Ballade om Genade" uit de productie Liederlijke Levensliederen van François Villon geplukt. In Flanders' Fields/ In Vlaamse Velden, gebaseerd op het beroemde gedicht van John McCrae, is een live opname uit De Engel van Mons. "Post Mortem" en "Aan de Yzer" maakten deel uit van die andere "Grote Oorlog" productie: Scharpenelle. "Geen Motief voor Moorddadige Praktijken" en "Het Lied van de Zwarte Weduwe" zijn opnames uit Zwarte Weduwe, een productie uit 1999, over de Franse vrouwenmoordenaar Landru. 





Het muzikaal-poëtische album Compagnie de Ballade: Gedichtendag 2013 wordt ter beschikking gesteld in de vorm van een digitale download:





Geen opmerkingen:

Luisterboeken Podcast