28.1.13

GPS-Spel Affligem/Erembodegem: Van Galgenberg tot Duivelsput


Het was een van mijn oudste dromen: een bosspel maken in een sfeer van science-fiction, horror en fantastiek - maar tegelijk door historische gegevens te gebruiken, en motieven uit de plaatselijke sagen en legenden. Als het even kon, moest het ook allemaal in mijn achtertuin gebeuren. En zie... het is er eindelijk van gekomen. Een GPS-Spel dan nog, in samenwerking met www.gpsrent.be, met dank aan Filip Lovecraft en www.sterke-verhalen.blogspot.be en door onder meer gebruik te maken van de fantastische muziek van Fernand Bernauw en dito foto's van www.embee.be.

Wie alvast de sfeer wil opsnuiven en een tipje van de sluier oplichten, kan dat doen op de audio pagina van het GPS-Spel: http://audiotheater.bandcamp.com/album/van-galgenberg-tot-duivelsput Je kan er luisteren naar de muziekjes die een rol spelen in het verhaal, de ondersteunende luisterspelen (waaronder drie van mijn studenten literaire creatie: Els Vermeir met Het Droomhuis, Chantal De Craecker met Gebroken Droom en David Moens met Het Zandmannetje) of alvast proberen een achttiende eeuwse Franse rebus op te lossen, die wel eens de bergplaats van de Schat van Jan De Lichte zou kunnen aanduiden:


Het GPS-Bosspel wordt ter beschikking gesteld in een doe-het-zelf pakket. Alle info daarover vind je hier.
Of je kunt het spelen in onze organisatie - zie hier! - eventueel zelfs met een gastoptreden van de Belgian Paranormal Investigators.Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast