14.3.13

Première De Minister en het Maffia-Meisje / heruitgave Speeltje als ebook

Vrijdag gaat mijn thriller "De Minister en het Maffia-Meisje" nog eens in première, bij De Valk, in Brugge. Een uitgelezen gelegenheid om het toneelstuk ook te publiceren als ebook... en het eboek dat ik samen met Guy Didelez schreef op basis van dat toneelstuk:



Minister van Defensie Van Renterghem, van de Neo-Conservatieve Alliantie, heeft een relatie met het "maffiameisje" Pina Domenico. Politieke en andere schandalen doen hem het land ontvluchten, samen met zijn minnares. Maar dan worden zij ontvoerd, en leiden actie en suspense naar een onvoorstelbare ontknoping in deze keiharde psychologische thriller van het duo Patrick Bernauw & Guy Didelez.

Speeltje verscheen oorspronkelijk in boekvorm bij Uitgeverij Davidsfonds, 2003. Het was gebaseerd op de toneelthriller De Minister en het Maffia-Meisje van Patrick Bernauw, die in 1999 werd gecreëerd en prompt werd bekroond met de Sabam Prijs voor Toneel. Het toneelstuk werd ook gepubliceerd als ebook bij de Scriptomanen:



Een man die wordt aangesproken als "de Chef" heeft samen met een zwijgzame gemaskerde trawant en een alles-filmende journaliste een wegrestaurant bezet. Daar gijzelen ze een minister en zijn minnares, die het land wilden verlaten, op de vlucht voor een reeks schandalen. Het doel van de gijzeling lijkt een soort verhoor te zijn van de minister...

Geen opmerkingen:

Luisterboeken Podcast