31.8.18

Herdrukt in 1 band: Twee Koningskinderen / De Komedianten van de Bastille



Twee verhalen die in het begin van de jaren 2000 werden gepubliceerd voor een 'young adult' publiek, maar even goed door volwassenen worden gelezen. Nu herdrukt in 1 band.

Twee Koningskinderen.

Een tiental jaren na de Ramp. Twee koningskinderen hebben elkaar zo lief... maar dan wordt het water opeens veel te diep. Een herwerking van het toneelstuk 'La Princesse Maleine' van de Belgische Nobelprijswinnaar Literatuur Maurice Maeterlinck. Een poëtische ballade over het onafwendbare lot en de eeuwige liefde, in een futuristische setting... 'Intrigerend, meeslepend en goed gestructureerd verhaal.' (Drs. A.W.M. Duijx)


De Komedianten van de Bastille
We schrijven 1703. Molière, Frankrijks grote toneelschrijver en acteur, is overleden. Toch vertelt hij voor de laatste keer zijn levensverhaal, als de Man met het IJzeren Masker, en dit aan de zijde van de bekendste figuren uit de Commedia dell' Arte. De scènes die zij spelen zijn nu eens macaber, dan weer komisch of poëtisch. 'De stijl is uitbundig en geeft goed de sfeer aan van eind 17de eeuw. Daar ligt de kracht van het verhaal: de feilloze en onnadrukkelijke sfeertekening.' (Biblion) 



Patrick Bernauw
Twee Koningskinderen / De Komedianten van de Bastille
Een toekomstroman over het onafwendbare lot en eeuwige liefde, geïnspireerd door een toneelstuk van Maurice Maeterlinck, en een korte poëtisch-komische roman over het mogelijke verband tussen Molière en de Man met het IJzeren Masker...
€20,00 Paperback

Geen opmerkingen:

Luisterboeken Podcast