13.10.08

Enquêteren via het internet, met een spannend moordspel of een leuke quiz!Wat zijn enquêteringen via internet en wat kan ik er mee doen?
In de meest simpele vorm is een enquêtering via internet het aanbieden van een invulformulier op het internet en het verwerken van de antwoorden. Maar toch is internet-enquêtering veel meer. Waarom? Het internet is voor veel mensen vlot bereikbaar, hierdoor kan u grote groepen aanspreken. Er zijn mengvormen van tekst en multimedia mogelijk, wat enquêtes zeer attractief kan maken. Bovendien is enquêtering via het internet goedkoop.

Dit maakt dat het toepassingsgebeid zeer uitgebreid is:
□ spelletjes, kwissen, enz…
□ kleine enquêteringen/inspraak klanten
□ inspraak burgers (politiek en besluitvorming)
□ tevredenheidsmetingen medewerkers
□ tevredenheidsmetingeb klanten
□ bedrijfsboodschappen met respons
□ inspraak groot publiek
□ klantenbinding via inspraak
□ wedstrijden met commerciële infoverzameling
□ …

De trigger die uw klant zal overhalen om aan uw bevraging deel te nemen, ligt dikwijls meer in de vormgeving dan in de boodschap. Een vragenlijst die vermomd is als een internetkwis of als een spannend detectivespel heeft allicht meer succes dan een saaie doe-het-zelf vragenlijst. Hiervoor heb je immers niet alleen programmeurs nodig (die heeft elk bedrijf) maar vooral ook een goede scenarist, artistieke vormgevers, muzikanten, grafici, enz. (en die hebben wij!).

Geen opmerkingen:

Luisterboeken Podcast