13.1.09

Wedstrijd Jeugdboekenweek 2009De Jeugdboekenweek is het grootste jeugdboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen lang zetten scholen, bibliotheken, boekhandels en culturele centra de mooiste boeken in de kijker. De editie 2009 vindt plaats van 15 tot 29 maart, deze keer met als thema "fantasie" en als slogan "Achter de Spiegel".

Ter gelegenheid van de Jeugdboekenweek 2009 richt vzw de Scriptomanen in samenwerking met Concept Muziek Media een wedstrijd in voor het "Beste Jeugdboeken Soundtrack 2009".

Aan deze wedstrijd kunnen alle secundaire scholen meedoen, indien ze over de CD "Achter de Spiegel" beschikken. Deze CD bestaat uit een aantal liedjes, muzikale luisterspelen en soundscapes gebaseerd op jeugdboeken van schrijvers als Patrick Bernauw en Guy Didelez, en met als thema "fantasie". Van de liedjes hebben wij niet alleen een gezongen voorbeeld-versie op CD gezet, maar ook een instrumentale "karaoke" versie.

Schrijf jij met de school en/of met de klas een nieuwe tekst met als thema "fantasie"... en bezorg je ons ook een opname van je lied/luisterspel/soundscape? De beste tekst én de beste zangprestatie/opname/productie zullen door een deskundige jury beoordeeld worden... en de winnaar zal niet alleen eeuwigdurende roem verdienen, maar ook een waardevol "multimediaal" pakket, bestaande uit jeugdboeken, CD's, CD-roms...

Stuur ons een mailtje voor meer info en/of luister hier alvast naar De Vloek van Macbeth, met een tekst en naar een boek van Patrick Bernauw & Luc Schoonjans (en met enige medewerking van W. Shakespeare!), op muziek van en gezongen door Luc Borms.

Reglement Wedstrijd Beste Jeugdboeken Soundtrack 2009

1./ Iedere school die beschikt over de dubbel-cd "Achter de Spiegel" (secundaire scholen) kan meedoen aan de wedstrijd (klik op de titel en bestel de cd).

2./ Er staat geen limiet op het aantal inzendingen per deelnemende school.

3./ Een inzending bestaat uit een nieuwe audio (op cd) of video (op dvd) opname van een liedje op de dubbel-cd "Achter de Spiegel", of een soundscape/luisterspel/videoclip die gebruik maakt van het audio materiaal op de cd "Achter de Spiegel". Indien de inzending bestaat uit een lied of een luisterspel, dient er een nieuwe tekst geschreven te worden in het thema van de Jeugdboekenweek 2009.

4./ Inzendingen dienen via de post opgestuurd te worden naar: Nando's Music, Avaanstraat 19, 9320 Erembodegem. De uiterste inzenddatum is vrijdag 13 maart 2009 (vrijdag de dertiende!).

5./ Een deskundige jury bestaande uit leden van het artistiek collectief vzw de Scriptomanen zal de inzendingen beoordelen op de kwaliteit van de tekst, de zang en de opname.

6./ De jury maakt haar beslissing bekend op vrijdag 20 maart 2009. Tegen het oordeel van de jury bestaat geen verhaal en over de beslissing van de jury wordt niet gecorrespondeerd. De ingezonden cd's of dvd's worden niet teruggestuurd.

7./ Vzw de Scriptomanen en Nando's Music mogen een selectie van de ingezonden werken publiceren op hun website(s).

8./ De winnende school ontvangt een jeugdboeken -en multimedia pakket ter waarde van 250 euro.Geen opmerkingen:

Luisterboeken Podcast