13.2.14

De Schuilkelders van de Poëzie, 22 februari, Aalst
Cursisten Literaire Creatie pakken uit met uniek project
Literatuur in de schuilkelder

Een unieke locatie voor een bijzonder poëzieproject. Dat is wat de cursisten Literaire Creatie uit Aalst zochten én vonden. Op zaterdag 22 februari nemen zij je tijdens De Schuilkelders van de Poëzie mee voor een literaire tocht door de schuilkelders die onder de Academie voor Podiumkunsten verborgen liggen.

Al decennia lang staan de schuilkelders onder de Academie voor Podiumkunsten in Aalst te verkommeren. De sirenes van het luchtalarm uit de Tweede Wereldoorlog zijn al lang verstomd en ook de nucleaire dreiging uit het Oostblok is verdwenen. Tijd dus om de deuren van deze bijzondere locatie opnieuw open te gooien, vonden de cursisten Literaire Creatie van de Academie.

Op zaterdag 22 februari brengen zij de sfeer van de oude kelders weer tot leven. Onder leiding van docent Patrick Bernauw ontbinden ze er hun literaire duivels en engelen. Ze bieden je een blik in de bergtoppen én afgronden van de menselijke emoties, laten je genieten van de schoonheid en kracht van literaire teksten. De cursisten maken er een echt poëziehol van, in woord, beeld én geluid, met verrassende, literaire objecten en ietwat mysterieuze, begeesterde bewoners die je, onafhankelijk van je stemming, een instantportie geluk, troost en bevlogenheid brengen.

De Schuilkelders van de Poëzie worden een warm nest, een plek waar literatuur en literatuurliefhebbers kunnen schuilen, in alle geborgenheid, vol verwondering.

De Schuilkelders van de Poëzie
·         Waar? Academie voor Podiumkunsten (Schuilkelders), Vrijheidstraat 65, 9300 Aalst
·         Wanneer? Zaterdag 22 februari om 15.00, 15.30, 19.00 en 19.30 uur (vooraf inschrijven is wenselijk en kan via patrick.bernauw@gmail.com). De Schuilkelders van de Poëzie zullen van 16.00 uur tot 18.00 uur ook geopend blijven en toegankelijk voor het publiek.  
·         Toegang: € 5 (1 gratis consumptie inbegrepen)
·         Met werk van: Patrick Bernauw, Katherine Muylaert, Els Vermeir, Katrien Dierick,
Jeroen Bernaer, Magali De Vlaeminck, Ellen Lanckman, Marc Troch, Jan Van Olmen,
Hilde De Cock, Sarah Melis, Nathalie Segers

Meer info:
·         Patrick Bernauw, patrick.bernauw@gmail.com, 053 78 30 10

·         Jeroen Bernaer, jeroenbernaer@hotmail.com, 0479 53 07 21

Geen opmerkingen:

Luisterboeken Podcast