4.9.09

Los Zand

Ik had een beetje een déjà lu gevoel toen ik vanmorgen een artikel las over de reactie van Koen De Bouw op de nieuwe Vlaamse fictiereeks Los Zand, waarin hij een van de steracteurs is (klik op de titel en je bent er zo). De rest van de sterrencast bestaat uit Matthias Schoenaerts, Tine Embrechts, Gert Winckelmans, Andrea Croonenberghs, Karel Vingerhoets, en Marijke en Lotte Pinoy.

Destijds vond Koen De Bouw het nodig de scenario's van Sedes & Belli - waarin hij eveneens een van de steracteurs was - publiekelijk te kapittelen. Bij die laatste reeks was ikzelf betrokken, als co-scenarist. Met Los Zand heb ik alleen maar onrechtstreeks te maken, als auteur van het weldra te verschijnen boek, gebaseerd op de scenario's van Kris Gaens en Erik Van Berendoncks. Zonder een kwalitatief oordeel uit te spreken over de reeks, wil ik bij deze toch even kwijt dat de reactie van steracteur Koen De Bouw nu, net als toen, bij mij een vieze smaak in de mond heeft achtergelaten. Benieuwd hoe een steracteur als Koen De Bouw zou reageren, wanneer de scenarist van de serie waarin hij meespeelt, efkes over zijn acteerprestaties heen fietst.Enfin, de dertiendelige reeks is gisteravond vertrokken... en binnenkort verschijnt dus de roman-naar-de-serie, bij uitgeverij Manteau.

Uit de persmap:

Er staat Vincent Vandeweghe een veelbelovende carrière te wachten als manager, maar hij laat alles schieten voor een reis door de woestijn van Namibië. Hij weet zijn vriendin Sylvia en zijn vrienden Maarten en Willem te overtuigen om met hem mee te gaan. Maarten en Willem nemen ook hun vriendinnen Julie en Charlotte mee, zodat het reisgezelschap uiteindelijk zes mensen telt, allen dertigers op het keerpunt van hun leven. Deze drie jonge koppels willen zich nog een laatste keer aan een onbezonnen en wild avontuur wagen voor ze zich definitief settelen. Het moet de reis van hun leven worden, maar onderweg komen ze voor grote verrassingen te staan. Maarten begint zich vragen te stellen bij het gedrag van zijn beste vriend Vincent, Charlotte blijkt er een eigen agenda op na te houden en Julie bekent een misstap uit het recente verleden. Door de onverwachte onthullingen begint de vriendschap tussen de zes stilaan barsten te vertonen. Bovenal dringt één vraag zich steeds prominenter op: waar gaat deze reis naartoe?


De Los Zand Site van productiehuis Sputnik TV.

1 opmerking:

Anoniem zei

U vergeet de derde scenarist, namelijk voormalig De Morgen-journalist Frans Steenhoudt

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast