28.1.12

Wie vermoordde don Cornetto?



flyer_maffia2

’t Muziek Herne brengt in samenwerking met het ATK uit Kokejane en de vzw de Scriptomanen uit Aalst een nog nooit eerder vertoond interactief totaalspektakel waarin alles rond deze vraag draait. 

‘Who killed don Cornetto’ kan gedefinieerd worden als een uniek en uitdagend concept en dit zowel omwille van de vorm waarin het concept werd gegoten alsook omwille van de unieke samenwerking tussen de verschillende werelden van toneel, schrijvers en harmoniemuziek.
De idee is ontstaan naar analogie met de –reeds bekende- moordspelen en moorddiners.
’t Muziek van Herne vroeg zich af of het ook mogelijk was om dit eens uit te voeren tijdens een concert.
Toneel, moordspel, live muziek en interactief publiek met elkaar combineren is echter een uitdaging. Daarom gingen ze op zoek naar een goede leidende hand. Deze vonden ze in de persoon van Patrick Bernauw, professioneel acteur/scenarist en regisseur. Als ervaren organisator van moordspelen was hij onmiddellijk voor dit originele idee gewonnen en hij schreef met veel enthousiasme en  overgave een scenario voor ’t Muziek.
Het verhaal, dat zich situeert in het thema van de moderne maffiawereld, wordt uitgevoerd door  de plaatselijke toneelvereniging, ATK uit Kokejane.
Als laatste schakel in dit verhaal is het publiek erg belangrijk. In dit interactief moordconcert wordt er namelijk met mondjesmaat, via auditieve en visuele tips, informatie vrijgegeven over een mogelijke dader. Zo wordt de spanning opgebouwd tot het einde en als publiek kan je uiteindelijk te weten komen wie de moord pleegde.
De mediacampagne is volop aan de gang. Ook op facebook werd don Cornetto al gespot. Zo heeft hij –toen hij nog leefde- zijn intrede gedaan als fictieve persoon onder de inwoners van Herne. De fb-vrienden van don Cornetto zijn een eerste getuige in zijn verhaal.

Wie de rest van het verhaal wil kennen moet absoluut afzakken naar het Baljuwhuis in Galmaarden, op 4 februari 2012 om 20u en op zondag 5 februari 2012 om 15u.

Kaarten aan 10 euro kunnen worden gereserveerd via www.tmuziekherne.be.

Geen opmerkingen:

Luisterboeken Podcast