10.8.15

Letters From An Ancient Alien

"And I can assure you, thanks to the established scientists of this century, 
you humans of the next century will be... On Your Way Out!"


Filip Coppens (1971-2012) werd als 'Philip Coppens' een soort internationale merknaam voor al wat met 'ancient aliens' te maken heeft. Hij publiceerde een aantal boeken, in het Engels, over het onderwerp, over 'alternatieve geschiedenis' ook en de mysteries van Rennes-le-Château, Rosslyn, de Tempeliers en de Graal. Samen schreven we De Paus van Satan, over de Graal van Brugge.

Filip was co-presentator van het radioprogramma Spirit Revolution en verscheen in niet minder dan 16 episodes van de televisieserie Ancient Aliens van History Channel. Hij huwde in 2011 met bestseller schrijfster Kathleen McGowan, vooral bekend vanwege haar romans over de mysteries rond Jezus Christus en Maria Magdalena. En hij stierf op 30 december 2012 na een kort ziekbed, aan een agressieve en zeer zeldzame kanker, in Los Angeles.

Tot 1999 woonde Filip in zijn ouderlijk huis in Sint-Niklaas, waarna hij naar Londen trok, zich vervolgens in Edinburgh vestigde, en uiteindelijk in Los Angeles terecht kwam. In zijn werkkamer in Sint-Niklaas bleven echter nog heel wat boeken, tijdschriften, maar vooral ook allerlei paperassen, manuscripten en een geweldig uitgebreide - vooral Engelstalige - correspondentie achter, uit de periode 1990-1999. 

In juli 2015 vertrouwden Kathleen en de moeder van Filip mij deze nalatenschap toe. Behalve een aantal bekende 'usual suspects', zoals Erich Von Däniken of Zecharia Sitchin, en oude bekenden - zoals Jos Bertaulet - bevatte deze correspondentie uit het pre-mail-tijdperk ook een groot aantal zeer bijzondere brieven van zeer vreemde vogels. Het zijn deze missives die mij inspireerden tot enige black out poetry en tot een eerste van - naar het zich laat aanzien - een hele serie Engelstalige stukken die het midden houden tussen een verhaal en een artikel: Letters From An Ancient Alien -

Hier alvast enkele blackouts die het artikel niet haalden:
  


Geen opmerkingen:

Luisterboeken Podcast