14.4.10

Stadsspel - fotozoektocht: Met Quasiloco door LeuvenDe grootste magiër aller tijden was ongetwijfeld de Engelsman John Dee. Aan de universiteit van Cambridge ontwierp hij voor een toneelopvoering een vliegmachine in de vorm van een kever. Op beschuldiging van het beoefenen van de zwarte kunst moest John Dee de universiteit van Cambridge verlaten. In 1547 kwam hij aan in Leuven, waar hij wiskunde en aardrijkskunde ging doceren.

Net als Cornelius Agrippa had hij de reputatie een alchemist te zijn. Een leven lang deed hij verwoede pogingen om de Steen der Wijzen te vinden, zonder succes. Doctor Dee was ook een expert in geheimschriften, die hij goed kon gebruiken voor zijn werk als spion in dienst van koningin Elizabeth I.

Maar wellicht het allerberoemdste werd hij in Leuven vanwege zijn zwarte spiegel, waarin hij allerlei boodschappen uit de wereld der geesten kon ontvangen. De zwarte spiegel stelde hem ook in staat ver te zien, zowel in tijd als in ruimte. Zo slaagde hij er bijvoorbeeld in te voorspellen dat de Spanjaarden met een Grote Armada richting Engeland zouden zeilen.

Toen de Leuvenaren aan John Dee vroegen of hij de Terreur van de Demon van Leuven kon stoppen, gebruikte de geleerde doctor zijn zwarte spiegel om de route van Quasiloco & Co. te volgen. Zo kwam Doctor Dee op het idee om de positieve energie van de 7 Wonderen aan te wenden om de Demon van Leuven te bezweren.
Wenst u samen met Patrick Bernauw en Met Quasiloco door Leuven te trekken, in het kader van een spannende fotozoektocht, met een fotoboek in de hand? Dit stadsspel is zowel geschikt voor zeer kleine (10 deelnemers) als zeer grote groepen (tot 200 deelnemers) en alles daar tussenin.

U kunt het spelen met een doe-het-zelf pakket, bestaande uit een draaiboek voor de spelleider/organisator, een werkboek per team en een fotoboek per deelnemer. Of u kunt het spelen met spelleider Patrick Bernauw, helemaal voor u op maat georganiseerd, en uiteraard ook met een fotoboek voor iedere deelnemer.

Meer info & offertes: hier!  

Zie ook http://www.stadsspel.org/ (doe-het-zelf) of http://www.stadsspel.be/ (voor u georganiseerd).Geen opmerkingen:

Luisterboeken Podcast