17.5.13

Hans Bourlon: "Geert Allaert is een oplichter" - Kunst & Literatuur - De Morgen"Studio 100 heeft één keer met Geert Allaert zakelijk samengewerkt, en de conclusie was zeer helder: die man heeft ons opgelicht." Hans Bourlon, CEO van Studio 100, spaart concurrent Geert Allaert niet, nu diens vzw Musical van Vlaanderen onder vuur ligt vanwege een genereuze projectsubsidie van 850.000 euro.

Hans Bourlon zegt verder nog:
"Geert Allaert registreerde systematisch minder tickets dan hij er in werkelijkheid verkocht had. Hij heeft dit mondeling toegegeven."

Het zijn ook niet alleen de acteurs of Studio Honderden van deze wereld die in de zak werden gezet. Als vertaler van Amadeus (Peter Shaffer) mocht ik ook meemaken dat er "systematisch minder tickets" in rekening werden gebracht. Het was immers op basis van de recette dat mijn opvoeringsrechten werden berekend. Klacht indienen bij SABAM, dat de rechten van de aangesloten auteurs hoort te verdedigen, leverde - behalve een ronduit kafkaiaanse correspondentie - niets op. 

Dat was in 2006. Hopelijk doet SABAM nu wél wat het behoort te doen: de rechten van de auteur verdedigen - desnoods tegen de "grote spelers" in, die een hold-up plegen op de portefeuille van de schrijvers. Zie: Uitgevers die te kaperen varen, doen dat met een POD

Het volledige artikel lees je hier:
Hans Bourlon: "Geert Allaert is een oplichter" - Kunst & Literatuur - De Morgen

Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast