1.10.14

Mijn eerste boeken als redacteur, literair agent, uitgeverHet was mij een eer en een genoegen te mogen optreden als redacteur, literair agent en uitgever van het nieuwe boek van Chris Noppe, De Openbaring van Arsène Goedertier. Dit non-fictie werk van meer dan 400 pagina's verenigt twee van mijn favoriete onderwerpen uit Mysterieus België: de mysteries van het Lam Gods en de moord op Albert I. Het boek wordt voorgesteld op 18 oktober, om 20 uur, in de Stijn Brouns Theater- en Filmschool, Sleepstraat 210D, Gent. Wil je er ook bij zijn? Graag een seintje! Tot 15 oktober kan de paperback van De Openbaring van Arsène Goedertier  besteld worden aan voorintekenprijs en afgehaald op de voorstelling. 

Alle info: hier!


En dan is er nog een boekvoorstelling op komst. Dit schreef ik over Pablo Perruche van Peter Lievens:

Peter Lievens woont in Erembodegem bij Aalst, het dorp van Louis Paul Boon. En er zijn wel meer parallellen denkbaar tussen deze twee auteurs. Allebei waren het dubbeltalenten: schilders en schrijvers. Allebei hanteren ze in hun proza een rauwe, razende stijl - omdat ze het leven zelf willen benaderen. De schoonheid van ongepolijste poëzie...

De lovende woorden van Josse De Pauw waren niet overdreven. Ik heb bijtijden zitten giechelen met dit boek - want Peter Lievens heeft humor (dat had LP Boon ook). Ik heb genoten van de manier waarop hij over zijn jeugd schrijft, in de jaren zestig en zeventig, en over de zeden en gewoonten en de muziek van toen... zo herkenbaar! Ik heb een krop in de keel gehad, meer dan eens... en wie kan onbewogen blijven onder de van erotiek zinderende passages? De lyrische liefdesbetuigingen? 

En ja, ondanks de in het oog springende gelijkenissen met Boon, is dit een schrijver met een uniek stemgeluid. Lezen, die handel!Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast