10.1.15

Cursus Creatief Schrijven CVA in Gent, maart 2015


In november/december gaf ik een eerste keer een cursus Creatief Schrijven voor het Centrum voor Avondonderwijs (CVA) in Gent. Een aangename ervaring, voor herhaling vatbaar. Wie zin heeft om gedurende vijf maandagavonden in maart drie uur lang bezig te zijn met proza (fictie of non-fictie), poëzie of drama, kan zich nu aanmelden.

Hier vind je alle informatie over de cursus.
En hier vind je een interview met ondergetekende: Schrijven en schrappen met docent Patrick Bernauw. Enkele quotes:

'Alleen schrijven is voor mij niet voldoende. Ik wil mijn werk in actie zien. Zelf regisseren of meespelen in een stuk geeft me heel veel voldoening. Lesgeven boeit me ook en het sluit voor mij perfect aan bij wat ik doe.'

'Vroeger schreef ik vanuit mijn fantasie, maar dit bleek geen onuitputbare bron te zijn. Ik heb een writer’s block gehad die zes maanden duurde. Toen begon ik me af te vragen wat me écht interesseerde en maakte daar een lijst van. Zo had ik een heleboel materiaal over mysterieus België om mee te starten. De moord op koning Albert I of de diefstal van de Rechtvaardige Rechters vond ik fascinerend. Ik zeg altijd dat ik niet zozeer geloof in inspiratie, maar in transpiratie.'

'Je roman Mysteries van het Lam Gods en thriller Het Illuminati Complot werden heel erg gesmaakt door de Vlaamse lezers. Mogen we jou de Vlaamse Dan Brown noemen?

“Eerlijk gezegd vind ik Dan Brown geen goede schrijver...'

Maar omdat dit een cliff hanger is, moet je de rest 'ter plaatse' lezen, in het artikel.
  

Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast