26.2.15

Uitgeverij Elmar ontkent dat ze op eigen site beloning van $25.000 uitlooft voor Nazi Schat


Volgens Ysa Pastora  dient de donderdag om wie de mensen bedondert op zijn donder te geven... en dat is exact wat vandaag gebeurde.


Enkele jaren geleden publiceerde de Nederlandse schrijver, fotograaf en “onderzoeksjournalist” Karl Hammer een geruchtmakend “non-fictie” boek getiteld De tranen van de wolf. Een gecodeerde partituur die hij in handen had gekregen, zou naar de bergplaats van een belangrijke “nazi schat” leiden, met o.a. persoonlijke diamanten van Hitler. Er werd door zijn uitgeverij Elmar of door hem zelf, dat was niet zo duidelijk, een beloning uitgeloofd voor wie de code kon breken. Naar aanleiding van een regelrechte hype, vooral in Nederland, te vergelijken met onze Rechtvaardige Rechters gekte, en de publicatie van Gezocht: Codebrekers (hetzelfde boek maar met een andere titel), werd de beloning zelfs verhoogd tot $25.000. Een aantal opgravingen in het Beierse Mittenwald leidden tot niets, en het werd stil rond de Nazi Schat.Enkele weken geleden werd ik, als auteur van historische “faction” thrillers, gecontacteerd door ene Ysa Pastora – zij gaf zelf aan dat zij opereert onder pseudoniem. Pastora beheerst onze taal niet voldoende en zocht een redacteur en “een spreekbuis”. Zij beweert de code te hebben gebroken, en de informatie die ze mij reeds bezorgde, is op zijn minst veelbelovend. Maar wat meer is: Pastora richtte zich ook tot uitgeverij Elmar, met de vraag naar meer informatie over de beloning van 25.000 dollar, waar de uitgeverij nog steeds mee uitpakt. Pastora ontving nu een email, waarin gesteld wordt dat “de termijn van de actie ten einde” is en “het voorstel is ingetrokken”. Dit dus in flagrante tegenstelling tot wat op de site van Elmar te lezen staat. Eén en ander kunt je meer gedetailleerd nalezen op www.rauna.eu.


Ik weet het… dit lijkt verdacht sterk op een “historische faction thriller” – alleen kun je alles wat op de site te lezen staat ook makkelijk verifiëren, en heb ik het screenshot of de desbetreffende webpagina van uitgeverij Elmar niet verzonnen: 


Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast