20.11.15

Het Mysterie van Mittenwald: de "nazi schat" eindelijk gevonden!


Karl Hammer publiceerde met De tranen van de wolf (2007) en Gezocht: Codebrekers (2012) twee maal identiek hetzelfde boek over een gecodeerde partituur die naar een nazischat in het Beierse Mittenwald zou leiden. Een zekere Peter Schulz bezorgde hem alle informatie over een lading goud van de Reichsbank en diamanten van Hitler, bedoeld om de nazi-terreurgroep Werwolf te financieren. De rechterhand van Hitler, Martin Bormann, had de bergplaats versleuteld weergegeven in een partituur, die door ene ‘pastoor Otto’ in april 1945 naar partijboekhouder Franz Xaver Schwarz gebracht moest worden. De boodschap kwam nooit aan.
In 2012 gaven de media een ruim forum aan Hammers publicatie door middel van paginagrote krantenartikelen, radio interviews en in TV talk shows in Nederland en Vlaanderen. Als gevolg daarvan stortten talloze speurders zich op het mysterie. Enkele opmerkelijke pogingen om het document te kraken haalden opnieuw de pers. Tevergeefs, de brief werd niet ontcijferd en de kostbaarheden niet gevonden.

Sinds begin dit jaar maak ik deel uit van het Belgisch-Nederlands-Slowaakse onderzoekscollectief 'Ysa Pastora', dat de jacht heeft ingezet op de 'nazi schat'… en deze ook gevonden heeft. Wij stelden een reeks van vier ebooks in het vooruitzicht, onder de gemeenschappelijke titel De Jacht op een Nazi Schat, waarin de vele facetten van het mysterie systematisch belicht zouden worden. Ik zou daarbij optreden als co-auteur, (web)redacteur en - met vzw de Scriptomanen - als uitgever. We startten de website www.rauna.eu op (waar u zich voor 40 euro nog altijd kunt abonneren op de serie), legden onze wijsheid bij elkaar en deden nieuw onderzoek. Dit leidde in juni 2015 al tot een eerste concreet resultaat: de deconstructie van het werk van de 'non-fictie' van 'onderzoeksjournalist' Karl Hammer, de publicatie van De Hamer van Thor en een artikel van twee pagina's in De Morgen onder de titel Schat aan verzinsels. 

Geheel volgens plan verschijnt nu deel 2 in de serie, waarin het kraken van de nazicode centraal staat: Het Mysterie van Mittenwald. Het boek toont stapsgewijze hoe de hermetische code in elkaar steekt, waarop de code gebaseerd is en waar de schat zich bevindt. Het onthult tegelijkertijd de werkelijke aard van het document, dat wel degelijk authentiek is – want immers naar 'de tranen van de wolf' leidt – maar een totaal andere oorsprong, achtergrond en boodschap heeft, dan werd beweerd door Karl Hammer. Het rechts-extremistische verleden, in de vorm van een complexe geheime broederschap, blijkt allerminst geschiedenis geworden…

Op de website www.rauna.eu werden vanaf september 2015 bij wijze van voorpublicatie een aantal neutrale fragmenten, teasers, geplaatst die zijdelings aspecten uit het boek belichten.
Het Mysterie van Mittenwald is een uitgave van vzw de Scriptomanen. Het is op dit moment alleen verkrijgbaar als ebook/PDF in het Rauna abonnement, en als paperback in alle online boekhandels, zoals Standaard Boekhandel in België, of Bruna  en Libris in Nederland. Het werk kan ook besteld worden bij uw plaatselijke boekhandel, met ISBN nummer 9789463188975.

En uiteraard bij Bol.com:
Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast