9.11.18

Patrick Bernauw vertelt in historische thrillerstijl "De Moord op Albert I" aan de Tafel van Elise, ErembodegemAnton Cogen, Directeur van het “Utopisch Fonds Onwaarschijnlijk Literair Interessant Erfgoed (UFOLIE) Patrick Bernauw”, had de bedoeling op 9 december een heuse bibliotheek met het Verzameld Werk van zijn vriend weg te schenken aan de Tafel van Elise. In tegenstelling tot de rest van Vlaanderen, is het werk van de Erembodegemse auteur in de bibliotheek van Aalst immers nog amper beschikbaar. Vandaar dat vrienden en sympathisanten deze zomer een succesvolle crowdfunding actie hebben opgestart om een "bewaarbibliotheek" mogelijk te maken, die nu plechtig wordt ingewijd. 

Anton en Patrick wilden dit gebeuren enige luister meegeven door de herneming van een duo-vertelling die ze meer dan twintig jaar lang samen hebben gebracht in het hele Vlaamse land: Irish Whisky / De Vloek van Macbeth. Door dwingende gezondheidsredenen moet Anton jammer genoeg verstek laten gaan. We wensen hem een spoedig herstel toe!

Op 27 oktober stonden Patrick en Anton nog samen op de planken in Utopia.

Patrick opteerde ervoor de bibliotheek in te wijden met een solo vertelling, “De Moord op Albert I”:

In 1949 verklaarde Leonie Van den Dijck uit Onkerzele, een dorpje bij Geraardsbergen, dat haar lichaam na haar dood niet tot ontbinding zou overgaan. Eerder had de zieneres van Onkerzele al verschijningen van de Maagd Maria gehad, waren er om haar heen UFO-fenomenen opgetreden, en had ze onder andere voorspeld dat koning Albert vermoord zou worden. 

De officiële versie van de feiten met betrekking tot de dood van de Ridder-Koning, in februari 1934, in Marche-les-Dames, werd al van in het begin betwist. Een ongeval kan het onmogelijk geweest zijn. Werd Albert I dan het slachtoffer van een passioneel drama? Of van een politiek complot? 


Het spoor dat Patrick Bernauw volgde in zijn meest recente boek over de kwestie (Het Illuminati Complot) leidt naar de Rex-beweging van Léon Degrelle... Verwacht u niet aan een saaie lezing, maar eerder aan een passioneel vertelde historische thriller...Uitsluitend in voorverkoop (5 euro), want er zijn maar 30 plaatsen. Inschrijven via info@detafelvanelise.be of 053 21 62 66. Place to be: De Tafel van Elise, Erembodegem-Dorp 39, Erembodegem - 9 december 2018 - deuren: 19.00 uur - start vertelling: 19.30 uur.Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast