28.3.20

Een spannende quarantaine, met het detectivespel "Het Mysterie van Marville"


Nu het corona virus ons met z'n allen in quarantaine gezet heeft, gaan we op zoek naar manieren om niet de muren op te lopen. Door een spannend boek te lezen, bijvoorbeeld... En boeken kopen, zowel papieren exemplaren als ebooks, kun je gelukkig nog steeds online (kijk maar eens rechts op deze pagina). 

Samen met een aantal kornuiten van de Scriptomanen heb ik ook altijd graag doe-boeken gemaakt, voor jong en oud en alles daar tussenin. En zo lang de quarantaine duurt, zal ik je op deze pagina's met enige regelmaat zo'n spannend doe-boek voorstellen. Een detectivespel, een moordspel, dat je ook veilig thuis kunt spelen... en via Skype of een van die andere handige tools zelfs met een paar concurrerende detective teams. Op de moordspel doe-het-zelf pagina vind je heel wat inspiratie!


Zo is Het Mysterie van Marville geen fictie, maar een waargebeurd verhaal, waarin de lezer(es) zelf als een detective op onderzoek gaat. Een 'true crime' moordspel dat je thuis speelt, op het web... en wanneer de quarantaine wordt opgeheven misschien ook in Marville zelf, een slaperig dorpje aan de Frans-Belgische grens. De foto's zijn van Marc Borms.

Wie dat wil, kan een aantal detective teams samenstellen, die het tegen elkaar opnemen. Iedere detective of elk detective team beschikt dan over dit boekje. Zij kunnen het resultaat van hun onderzoek toetsen aan de antwoorden op een aantal vragen die ik heb gevonden. Achteraan het boekje 'verzegel' je dan de pagina’s 57 tot 64 met de oplossingen, door ze aan elkaar te nieten of te plakken. Pas wanneer je alle vragen hebt beantwoord, verbreek je het zegel en kom je te weten hoe hoog jouw score is, of die van je team.'Er zijn 41 Canadezen begraven op het kerkhof van de Heilige Hilaire, meneer,' zei de oude dame. 'Onder hen: 26 pasgeboren baby’s en 12 baby’s die slechts een paar maanden tot een paar jaren leefden. Ik zal een liedje voor je zingen, meneer. Maar het zal geen wiegeliedje zijn. Het wordt een Koude Oorlogsbaby Blues...'


Je kunt het spel spelen met een PDF van het boek Het Mysterie van Marville, die je wordt toegestuurd na overschrijving van 15 euro op het rekeningnummer

IBAN BE 43 0016 9362 0101 - BIC GEBABEBB 

van uitgeverij vzw de Scriptomanen, met vermelding 'PDF Marville'.

Of je kunt ook het boek zelf bestellen bij Bol.com (zie de Bollenwinkel rechts) of hier:


Patrick Bernauw
Het Mysterie van Marville
Dit is geen fictie, maar een waargebeurd verhaal, waarin de lezer als een detective op onderzoek gaat, al of niet in teamverband. Een 'true crime' moordspel dat je thuis speelt, op het web - of in Marville, een dorpje aan de Frans-Belgische grens.
€16,45 Paperback

Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast