27.11.20

Raphaels Kruidentocht - nieuw boek van herboriste Martine Van Huffel, met illustraties van Anne OomsIn 2018/2019 had ik het genoegen als schrijfcoach te mogen optreden voor herboriste Martine Van Huffel, en Leni's Kruidenboek te redigeren, haar eerste excursie - in boekvorm dan - in de wondere wereld der planten.  Het boek kreeg zijn aparte vorm en werd sprookjesachtig mooi geïllustreerd door Anne Ooms. Het verscheen bij uitgeverij Eyneakker, waarbij 'Eyneakker' staat voor de organisatie waarin Martine haar activiteiten als herboriste uitoefent, zoals lezingen en workshops. Ik maakte toen samen met mijn broer Fernand ook een podcast rond Leni's Kruidenboek. 


 


Nu heeft een ander kleinkind van Martine, ridder Raphael, eveneens een eigen kruidentuin gekregen. Geen limonadetuin zoals bij Leni (want die is te zoetig!) - maar een pizza tuin! En net zoals het eerste boek bestaat ook Raphaels Kruidentocht eigenlijk uit twee boeken. Neem je de voorkant vast, dan hou je een boek in je handen met allerlei leuke coole & stoere weetjes over planten, in dit geval ook bomen.
Keer je het om, dan krijg je een doe-boek met allerlei originele opdrachten, zodat je zelf creatief aan de slag kunt gaan met kruiden en planten. Raphaels Kruidentocht richt zich tot kinderen, maar volwassenen zullen er ongetwijfeld evenveel plezier aan beleven. En als ik even voor mezelf mag spreken: ze worden er ook een heel stuk wijzer van!
Ook dit boek is weer avontuurlijk vormgegeven en van sfeervolle illustraties voorzien door Anne Ooms. 'Het mooiste compliment dat ik kreeg over Leni’s boek,' schrijft Martine op haar website, 'was dat het een boek was waar je blij van werd. Dit hoop ik ook nu weer te hebben bereikt. Dat je er blij van wordt. Dat je op een andere manier naar buiten kijkt. Dat je wandelt en zoekt naar die stoere coole planten. Dat je een pizza maakt met vreemde maar lekkere kruiden. Dat je in een bos diep ademhaalt en ontwaart wat mijn ridder Raphael ontdekt heeft…'


Je kunt het boek hier online bestellen (25€). 

Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast