1.4.22

Het Ware Verhaal van Calamity Jane, nu ook een luisterboek

 


Het Ware Verhaal van Calamity Jane was de eerste musical productie van Compagnie de Ballade, waar we vanaf 1998 ook jarenlang mee rondtoerden. De teksten waren van mezelf en Guy Didelez, de muziek was van Fernand Bernauw. Je hoort de betreurde Fré Schollaert als Calamity Jane, Anneke Devuyst als Janey en Luc Borms als Wild Bill Hickock. Mijn rol was die van verteller/journalist/biograaf, al reed ik ook rond op een stokpaard. 

Van de productie is nu een luisterboek gemaakt voor de podcast Ware Misdaad. De toneelbrochure werd ook uitgegeven in boekvorm en als ebook.


 
Deze luisterboek-musical op teksten van Patrick Bernauw & Guy Didelez en muziek van Fernand Bernauw vertelt het ‘ware verhaal’ van de legendarische heldin, tevens grootste leugenares van het Woeste Wilde Westen: Calamity Jane. Aan een relatie met Wild Bill Hickock - nog zo'n mythe uit de Far West - hield zij een dochter over. Zijn devies luidde dan ook: ‘Eerst schieten en dan pas vragen stellen.’ Calamity Jane en Wild Bill Hickock stonden Janey af voor adoptie aan een rijke Engelse koopvaardijkapitein, om het meisje een beschaafde opvoeding te geven, ver weg van het Woeste Wilde Westen, de zware jongens en de lichte meisjes, de outlaws en de desperado’s. Nadat Wild Bill Hickock werd omgelegd tijdens het pokerspel, wilde Calamity Jane haar dochter terug, maar zou die dochter haar onwaarschijnlijke moeder nog aanvaarden? Gebaseerd op historische gegevens, gebracht met een ferme snuif humor en een fikse dosis ambiance muziek (country, folk, rock, blues)… een onvervalste western in het Nederlands!

Geen opmerkingen:

Luisterboeken Podcast