1.8.08

Het Illuminati Complot: nieuwe historische thriller verschijnt in het najaar 2008. Klik hier voor een voorproefje!


Controversiële thriller

over het mysterieuze overlijden

van koning Albert I


Opnieuw een mystiek avontuurvan Maarten Dejonckheere
Televisiereporter Maarten Dejonckheere bijt zich vast in het onderzoek naar het overlijden van koning Albert I in 1934 en ontdekt dat de officiële versie van de feiten vanaf het begin werd betwist. Een ongeval kan het onmogelijk geweest zijn. Werd Albert I dan het slachtoffer van een passioneel drama? Of van een politiek complot?
Het spoor leidt naar de Rex-beweging van Leon Degrelle, die vaak in verband wordt gebracht met het geheim genootschap van de Illuminati. Gesteund door nazi-Duitsland en de Italiaanse fascisten, beraamde Degrelle in de jaren dertig een staatsgreep die Leopold III tot het autoritaire staatshoofd van België moest kronen.
Illuminati, katholieke fundamentalisten, waren zeer actief in de jaren dertig maar ze zijn het blijkbaar nog steeds. Een journaliste die Maarten op weg heeft geholpen, wordt het slachtoffer van een aanrijding met vluchtmisdrijf. En zowel Maarten als zijn vriendin Lisa Groenendaal worden bedreigd door een aantal schimmige figuren…

Patrick Bernauw oogstte veel succes met zijn thrillerdebuut Het bloed van het lam, waarin hij het mysterie van De Rechtvaardige Rechters ontrafelde, en het even mystiek vervolg Nostradamus in Orval, over Nostradamus en de legende van de verdwenen Franse troonopvolger. Voor dit derde deel van de reeks rond documentairemaker Maarten Dejonckheere verdiepte Patrick Bernauw zich in het mogelijk grootste schandaal van het Belgisch koningshuis.


De pers over Het bloed van het lam:
‘Vlaanderen heeft eindelijk zijn De Da Vinci Code.’ – De Standaard
‘Bernauw maakt de mythe levendig.’ – Trends

De pers over Nostradamus in Orval:
‘Nostradamus in Orval zal in de smaak vallen van lezers die historische thrillers appreciëren.’ – Basis
‘Actie en mysterie wisselen elkaar af met een stevige brok geschiedenis.’ – Metro
‘… het magistrale spel dat Bernauw speelt met heden, verleden, waarheid en verdichting.’ (4 sterren in de Thrillergids van Vrij Nederland)Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast