25.11.08

De 7 Stappen Quiz: Hoeveel stappen heb jij nodig om het Raadsel op te lossen?


  1. We zoeken een beroep waarin vrouwen met meer enthousiasme dan mannen worden ontslagen in het Engels. Collega's houden dan ook graag a comfortable distance.
  2. Omdat zij het meer dan mannen gewend zijn bloot te staan aan immense pressures, en doorgaans ook slanker en lichter gebouwd zijn dan mannen, zouden vrouwen hoe dan ook beter geschikt zijn voor deze job.
  3. Ongetwijfeld is dit niet de carrière waar je als jong meisje van droomt, maar het is een feit dat zij in deze sector altijd aan de top hebben gestaan, misschien daarom dat de patroonheilige van dit beroep ook een vrouw is.
  4. Hoe dan ook, de persoon die zich voor het eerst aan deze opdracht waagde, was een Amerikaan die bekend stond als "Lulu", maar in werkelijkheid Eddie Rivers heette, en zeer klein was van gestalte. "Hier" kun je zien hoe hij zijn werk ooit beschreef.
  5. Je mag vast en zeker geen Britney Spears type zijn als je in deze functie aan de slag wil.
  6. De eerste echte vrouw "in het beroep" werd voor het eerst en in het Engels ontslagen in april 1877 in het Westminster Aquarium, waar ze mocht afkoelen in één van de tanks. Haar naam was Zazel. De directeur van de firma die haar in dienst had genomen, was zo blij met haar prestatie dat hij haar engageerde voor een periode van twee jaar, en met een zeer behoorlijk salaris. Gedurende haar gehele loopbaan zou Zazel iedere dag ontslagen worden. Zij het wel uitsluitend in het Engels. "Hier" verklaart ze hoe dat aanvoelde.
  7. Ondanks haar explosieve levensstijl, overleed Zazel pas in 1937, meer dan zestig jaar voor ze het eerst werd ontslagen (in het Engels). En voor wie nu nog steeds niet weet welk beroep wij zoeken, of als je zeker wil zijn van je stuk: het antwoord vind je hier!

Had je graag een Ludieke Teambuilding Quiz georganiseerd voor je familie-, personeels- of vrijgezellenfeest, met een professionele spelleider/quizmaster? Neem dan contact op of klik op de titel en ga eerst nog even een kijkje nemen op onze Raadselachtig Vlaanderen 'kWis 't het Website!

Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast