2.2.11

VAV | Vlaamse Auteursvereniging meldt: Doorbraak in Clavis Dossier!


Persbericht: LRM stelt nieuwe CEO Clavis aan
Hasselt, 2 februari 2011 – De Limburgse investeringsmaatschappij LRM stelt in overleg met de familie Werck een nieuwe CEO aan bij Uitgeverij Clavis.
Vorige week trok de Nederlandse kinderboekenschrijfster Rian Visser op haar blog nogal hard van leer tegen de jeugd- en kinderboekenuitgeverij Clavis. De uitgeverij zou haar auteurs en illustratoren, volgens Visser, al jaren niet of veel te laat te betalen en royalty's achterhouden. Wat volgde was een enorme stroom aan reacties van andere Vlaamse en Nederlandse auteurs en illustratoren.
LRM is minderheidsaandeelhouder bij Clavis en is vastbesloten om deze situatie volledig uit te klaren. Hiertoe werd op een door LRM bijeengeroepen Raad van Bestuur en in overleg met de familie Werck besloten een nieuwe CEO, Willy Vanden Poel, aan te stellen.
Willy Vanden Poel is sinds februari 2010 en in opdracht van LRM waarnemer in de Raad van Bestuur van Clavis. Hij heeft het mandaat van CEO aanvaard en zal prioritair de huidige situatie van Clavis in kaart brengen.
Philippe Werck blijft verantwoordelijk voor het creatief beleid binnen de uitgeverij.
In het kader van zijn opdracht heeft Willy Vanden Poel reeds contact gehad met de heer Koen Stassijns, ondervoorzitter van de Vlaamse Auteursvereniging (VAV). Er werd afgesproken om op korte termijn de situatie te bespreken.
Willy Vanden Poel was ondermeer oprichter en CEO van Radson Alutherm en bekleedt op heden meerdere bestuursmandaten bij diverse bedrijven. De laatste jaren is hij eveneens actief geweest als interim manager bij verschillende ondernemingen.
Doorbraak in Clavis-dossier!
De Vlaamse Auteursvereniging VAV zegt verheugd te zijn over het snelle optreden van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM in de zaak-Clavis. Het was de VAV die vorige week in de pers de kat de bel aanbond, naar aanleiding van de vloedgolf aan auteursklachten op de blog van schrijfster Rian Visser. De VAV riep auteurs en illustratoren toen op zich met hun klachten over Clavis bij haar te melden. Inmiddels beweegt er ook wat bij de Vlaamse Uitgeversvereniging en Boek.be
Meer info op:
VAV | Vlaamse Auteursvereniging - de belangenvereniging van en voor Vlaamse auteurs - Nieuws

Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast