23.12.12

Audio Theater: Het Zandmannetje


Met veel plezier teruggekeerd naar het genre waarmee het allemaal begon: het luisterspel - nu, ietwat hipper, "audio drama" of "audio theater" genoemd. In 1981 verkocht ik op een paar maanden tijd en mijn allereerste verhaal (aan een SF-jaarboek, Ganymedes) en mijn allereerste luisterspel, aan wat toen nog de BRT heette - De Leurder.

Goed zes jaar later richtte ik het Onafhankelijk Radiofonisch Gezelschap Orage op, waarmee ik tien jaar lang luisterspelen, radiodocumentaires en allerlei culturele programma's zou produceren voor de toenmalige vrije radio's, in een samenwerking met onder meer mijn broer Ferna (voor muziek en opnames), Guy Didelez (als schrijver en acteur!), radioveteraan René Metzemaekers en vele anderen.

Op de drempel van de 21ste eeuw kwam daar een eind aan, maar met de nieuwe mogelijkheden die er nu zijn op het gebied van opnamen en verspreiding (via internet en MP3) begon er weer één en ander te kriebelen. En dus zijn we met de afdelingen Literaire Creatie, Voordracht en Toneel van de Academie voor Podiumkunsten in Aalst aan de slag getogen, met een speciaal programma rond Gedichtendag (31 januari 2013) dat onder meer op Radio Katanga zal worden uitgezonden. En met een site Audio Theater, specifiek voor deze en andere producties. 

De meneer in de banner is overigens Orson Welles, wereldberoemd sinds hij in 1938 met zijn luisterspelbewerking van The War of the Worlds enige paniek ontketende onder de Amerikanen, en een grote inspiratie.En zo mocht ik dan ook het genoegen smaken het Zandmannetje te vertolken, van David Moens:

Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast