5.6.13

Patrick Bernauw met 11 herdrukken bij Clusteruitgeverij Schrijverspunt
Er zijn zo van die mijlpalen in een schrijversleven. Exact vijftentwintig jaar lang ben ik zelfstandig auteur-scenarist(-regisseur-performer-redacteur-enzovoort). En dertig jaar geleden publiceerde ik mijn eerste boek, een bundel fantastische verhalen die de jaren voordien her en der waren verschenen, onder meer in de Ganymedesreeks van Bruna (science-fiction) of het Zwarte Beertjes Crime Jaarboek. 


Om die paar verjaardagen van hierboven te vieren, dacht ik: laten we eens een aantal van mijn ouwe titels heruitgeven. Reguliere uitgevers zijn daar niet meer in geïnteresseerd, maar tijdens lezingen rond "mijn" thema's uit Mysterieus België verkoop ik altijd wel wat gedrukte exemplaren (die druk ik tegenwoordig zelf, via Printing On Demand). En van de ebook-versies gaan er maandelijks wel een stuk of wat de webwinkel uit.
En dus ging ik op zoek naar een uitgever "nieuwe stijl", die - in tegenstelling tot de reguliere uitgever - begrepen heeft dat je nooit erg veel ebooks van €15 zult slijten, en al helemaal niet als die ook nog eens zo beveiligd zijn dat je lezer er een punthoofd van krijgt. Een uitgever "nieuwe stijl" dus, die volop gebruik maakt van de voordelen die POD te bieden heeft (geen risicovolle investeringen, geen stock) en ook wel iets ziet in het idee dat boeken best wel een tweede leven kunnen krijgen, los van het ook al aan indigestie lijdende ramsj -en tweedehands circuit. Een uitgever "nieuwe stijl", kortom, die meedenkt en samenwerkt met de auteur, en er niet al bij voorbaat vanuit gaat dat die auteur er nu eenmaal - auteur zijnde - geen flauw benul van heeft hoe je een boek kunt promoten en verkopen.

'k Heb een tijdje gezocht, maar ik geloof dat ik er één gevonden heb. Die uitgever "nieuwe stijl" heet Clusteruitgeverij Schrijverspunt  (www.clusteruitgeverij.orgen het doet mij dan ook veel plezier te melden dat ik net een overeenkomst heb getekend voor de heruitgave van niet minder dan elf (11) boeken uit mijn "backlist". 


We starten met Het Bloed van het Lam, dat oorspronkelijk verscheen in 2006 bij uitgeverij Manteau, als het eerste deel van de Trilogie Mysterieus België, die recent ook verscheen in een nieuwe ebook-editie (9,95 euro per ebook):

  Via Lezerspunt.nl - de online boekenwinkel van Clusteruitgeverij Schrijverspunt - zijn nu al De Rechtvaardige Rechters en Spookrijders te verkrijgen, als ebooks, aan extra lage prijs (4,50 euro):

http://www.lezerspunt.nl/e-boeken/de-rechtvaardige-rechters-patrick-bernauw

http://www.lezerspunt.nl/e-boeken/spookrijders-patrick-bernauw

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind dit boek zeer leuk om te lezen

Anoniem zei

Ik vind dit boek zeer leuk om te lezen

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast