19.6.13

De gemeente Affligem en vzw de Scriptomanen stellen voor: GPS-spel "Van Galgenberg tot Duivelsput"


TOERISME AFFLIGEM:


GPS-spel Van Galgenberg tot Duivelsput


De Sciptomanen en de gemeente Affligem slaan de handen in mekaar voor de uitwerking van het gps-bosspel ‘Van Galgenberg tot duivelsput’. Ongetwijfeld heb je al gehoord van de Bermuda Driehoek, maar ook bij ons in Affligem, op de grens van Oost-Vlaanderen en Brabant, is een gelijkaardige – Duivelse – Driehoek te vinden. Hier doen zich van oudsher allerlei, soms gruwelijke, paranormale fenomenen voor.
Het verhaal…

Een E.T. die miljoenen jaren geleden op deze aarde is gestrand, staat op het punt uit zijn “winterslaap” te ontwaken. Met de GPS in de hand hopen we dat jullie de uitdaging aan willen gaan. Slagen jullie erin de magische formule op te sporen, waarmee je de E.T. weer kan doen inslapen en een wereldwijde catastrofe verijdelen?
Van Galgenberg tot Duivelsput is gesitueerd in de bossen van Affligem en Erembodegem. Op een ludieke wijze krijg je heel wat informatie mee over de geschiedenis, sagen en legenden van de streek, en uiteraard ook over onze abdij.
Dit spel, dat ook gebruik maakt van MP3-spelers, is uitstekend geschikt om een streek beter te leren kennen. Het bevordert niet alleen de “team spirit”, maar doet ook een beroep op diverse vaardigheden van de teamspelers. Zo komen naast weet- en denkvragen, ook uiteenlopende creatieve opdrachten aan bod… en uiteraard kunnen kosmische bedreigingen ook al eens hun komische kanten hebben.

Geschikt om samen met vrienden, je gezin, jeugdbeweging, bedrijf enzovoort te spelen. Je kan een doe-het-zelf-pakket aankopen bij de Dienst Welzijn & Cultuur van de gemeente. Voor 25 euro ontvang je een spelmap, huur je een geprogrammeerde GPS en MP3-speler. Je kan het spel spelen met het aantal personen naar keuze, maar wij adviseren groepjes van 4 tot 6 personen.
Dus: op zoek naar een toffe activiteit tijdens het weekend of in de zomervakantie? Aarzel niet en ontsluier de geheimen van de Duivelsputten.Informatie via Dienst Welzijn & Cultuur, Leen Pauwels – welzijn-cultuur@affligem.be – 053 64 00 45 – www.toerismeaffligem.be
Wie zich een beter idee wil vormen over de inhoud of het spel vooraf wenst voor te bereiden, kan dat doen aan de hand van dit draaiboek, gratis te lezen op het web of downloadbaar als PDF of ebook (voor tablet, iPad, e-reader): https://www.smashwords.com/books/view/286349 


Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast