23.7.14

Duivelskunstenaars op de Gentse Feesten, terugblik op Weekend 1, vooruitblik op Weekend 2Een druk, maar heel erg leuk lang Gentse Feesten Weekend achter de rug. Met de meer dan geslaagde presentatie van Over deugd en andere mankementen, de dichtbundel van Ellen Lanckman, schitterend vormgegeven door Jeroen Bernaer (die ook de presentatie deed). Waarbij ik het uiteraard niet kon laten - de gelegenheid vroeg er nu eenmaal om - de Vloek van Macbeth nog even uit te spreken over de hoofden der aanwezigen.
De bundel kwam overigens min of meer tot stand in het kader van de Literaire Creatie van Aalst, werd uitgegeven door de Scriptomanen, is nu al beschikbaar in onderstaande winkel, en binnenkort in alle online boekhandels - van Standaard over Bol.com tot Libris, Cosmox, Bruna en Azur, om er maar enige te noemen - maar ook in "gewone" boekhandels als Limerick, Gent

Ook een uitgave van de Scriptomanen is In de ketel, een toneelstuk van Anna Coudenys en William Peynsaert, dat eveneens een succesvolle première beleefde, en dat je nog kunt meemaken op 25 juli.


En dan was er de première van De Duivelse Komedie, een toneelstuk dat ik schreef in opdracht van de Stijn Brouns Theater- en Filmschool waar al deze Gentse Feesten activiteiten doorgingen onder de gezamenlijke paraplu Duivelskunstenaars, en waar ik volgend jaar ook les ga geven.


Theater zoals ik het graag zie, in een regie van Anton Cogen - met wie ik 22 jaar geleden voor het eerst de Gentse Feesten onveilig maakte - die hier ook alweer een acteerprestatie neerzet om U tegen te zeggen. U mag je trouwens ook zeggen tegen de acteerprestaties van Stephanie Van Waes, Tom Decuyper, Loïc Yves de Cannière en Ineke Plasschaert. Of tegen de wonderbaarlijke accordeon van Niels Arnoult. Nog van te genieten op 25, 26 en 27 juli!
Ten slotte ook de eerste vertelling uit een reeks van drie gedaan, over De Moord op Albert I, voor een nagenoeg vol huis. De vertelling van 26 juli, over De Mysteries van het Lam Gods, "dreigt" volzet te raken - wie er echt nog bij wil zijn, dient dus te reserveren. Voor de afsluitende vertelling op 27 juli, Engelen van de Grote Oorlog, zijn dan weer nog heel wat plaatsen vrij. (Wil je weten wat je anders gemist zou hebben, reserveer dan hier.)   Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast