11.7.14

Vertelling "Engelen van de Grote Oorlog" op de Gentse Feesten!Een gepassioneerde vertelling over Arthur Machen, de schrijver van griezelverhalen, die met een kort verhaal in de vorm van een artikel verantwoordelijk werd voor één van de grootste mythes van de Grote Oorlog. In augustus 1914 stond het Britse leger bij het Belgische stadje Mons namelijk op het punt geheel vernietigd te worden door de Duitsers, die drie keer zo sterk waren. Tot een magisch schimmenleger aan hun zijde verscheen.

"Ik heb ze verzonnen!" bleef Machen het nadien hardnekkig herhalen. 
"Onzin!" zeiden de veteranen die de eerste grote slag van de Eerste Wereldoorlog overleefden. "Wij hebben de Engelen van Mons met onze eigen ogen gezien!"


Maar wat is daar precies aan de hand geweest in Mons? In deze gepassioneerde vertelling, gebaseerd op zijn nieuwe boek "Het Geslacht van de Engel", maak je niet alleen kennis met de Engelen, maar ook met de Hellehond van Mons... en "black propaganda" van de Britse geheime dienst, of ultra-moderne "psychologische operaties": PSY OPS! Zondag 27 juli, 18 uur.


In de toneelzaal
van de Theater- en Filmschool Stijn Brouns, 
Sleepstraat 210 D, Gent.

De vertelling maakt deel uit van het festival Duivelskunstenaars
en wordt ondersteund door het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast