23.6.15

Wablieft blaast 30 kaarsjes uit en doet een oproepBij Wablieft, 'het centrum voor duidelijke taal', publiceerde ik enkele jaren geleden het boekje De Roof van de Rechters. Ziehier een duidelijke boodschap bij 30 jaar Wablieft:"Wablieft blaast 30 kaarsjes uit. Reden genoeg om te vieren. Maar onze doelgroep heeft het steeds moeilijker om onze kranten en boeken te betalen. En we zijn meer dan ooit broodnodig. Meer dan 1 op 7 kan niet voldoende lezen om volwaardig aan onze samenleving deel te nemen. Toegankelijke info is een recht. En onze boeken bezorgen laaggeletterden leesplezier, een voorwaarde om goed te leren lezen en grenzen te verleggen.
We gaan in zee met een creatieve ploeg die voor een klein bedrag een mooi product maakt. Met een filmpje willen we Vlaanderen wakker schudden en onze doelgroep wegwijs maken in ons aanbod. Onze lezers komen aan het woord en vertellen wat laaggeletterdheid voor hen betekent. Evengoed zien we hoe een eigen krant in je brievenbus de eigenwaarde kan verhogen en voor sommigen echt het verschil maakt. Auteurs van onze boeken en voormalige winnaars van de Wablieft-prijs tonen hun betrokkenheid en zorgen voor voldoende aandacht.
Dit filmpje kan online door al onze partners gedeeld worden. Door onze recente samenwerking aan Heerlijk Helder Hautekiet van Radio 1 proberen we ook klassieke media te bereiken. Dit project is slechts een deel van onze sensibiliseringsacties dit jaar, maar wel een belangrijk deel. En eentje dat meer vereist dan onze kennis en enthousiasme."

Geen opmerkingen:

Luisterboeken Podcast