14.6.15

Overigens ben ik van mening dat ook de VRT Nieuwsdienst (voor wijlen Reyers Laat) zijn verantwoordelijkheid moet nemen - en verslag uitbrengen over feiten in plaats van over de fictie van Indiana Brownie


Gevonden: CodebrekersOPEN BRIEF AAN DE VRT-NIEUWSDIENST:

Op 13/12/2012 gaf het programma “Reyers Laat” een open forum aan “onderzoeksjournalist” Karl Hammer en zijn boek “Gezocht: Codebrekers”. De behandeling van het thema blonk uit door het gebrek aan welke fundamentele (kritische) journalistieke reflex dan ook. U werkte op die manier mee aan de commerciële – maar ook verborgen – agenda van een man, die zichzelf in de Morgen van afgelopen vrijdag 12 juni ontmaskerde als een leugenaar en nepjournalist ("Schat aan Verzinsels"), en rond wiens leven en werk wij nu een soort zwartboek hebben gepubliceerd, getiteld “De Hamer van Thor”.

Als onderzoekscollectief zijn wij al maanden bezig met de “deconstructie” van de figuur Karl Hammer. Wij ervaren de grootste moeite om de feiten die wij op het spoor kwamen in de media te krijgen, omdat precies de grote media instituten in hun zucht naar sensatie volop hebben meegewerkt aan het creëren van een hoax, die tot doel had een commerciële hype te genereren.

Wij zijn van oordeel dat de media die aan het bedrog van de heer Hammer hun medewerking hebben verleend, nu ook hun verantwoordelijkheid dienen op te nemen. Dit kunnen zij doen door simpelweg verslag uit te brengen over de feiten, in plaats van over de fictie van de heer Hammer. Zolang dit niet is gebeurd, zullen wij iedere post op www.rauna.eu of www.bernauw.com en iedere nieuwe onthulling dan ook laten volgen door de quote:

“Overigens ben ik van mening dat EenVandaag, de VRT Nieuwsdienst, de Volkskrant,… hun verantwoordelijkheid moeten nemen – en verslag uitbrengen over feiten in plaats van over de fictie van Indiana Brownie.”

Meer informatie vindt u, behalve in De Morgen en in “De Hamer van Thor” op deze links:

Patrick Bernauw, namens het onderzoekscollectief Ysa Pastora.Overigens ben ik van mening dat EenVandaag, Reyers Laat, De Volkskrant... hun verantwoordelijkheid moeten nemen (en verslag uitbrengen over feiten in plaats van over de fictie van Indiana Brownie). (*)


sitestat sitestat

(*) http://nl.wikipedia.org/wiki/Ceterum_censeo_Carthaginem_esse_delendam

Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast