14.1.20

Podcast: Stemmen uit het PredikherenSinds september 2019 ben ik met een "schrijversklas" van het Stedelijk Conservatorium Mechelen neergestreken in de prachtige, gloednieuwe bibliotheek-met-de-lange-geschiedenis, het Predikheren. En daar kwam deze podcast van: Stemmen uit het Predikheren is een breed literair programma geworden, mede geïnspireerd door en integraal opgenomen in de bibliotheek. 

De teksten zijn van Hendrik Moeremans (inleiding), Tom Van Den Broeck (De Maan), Ingrid Van Remoortel (Vive ma Liberté!), Constant Boeykens (Een Exorcist in het Predikheren), Annie Nuyts ("Ik ken die!") en Jeroen Lommelen (Niemendal - eerste hoofdstuk). De voltallige schrijversklas leende zijn of haar stem aan het collectief project: Constant Boeykens, Kelia Kaniki Masengo, Jeroen Lommelen, Elke Maes, Hendrik Moeremans, Annie Nuyts, Kelly Theunis, Tom Van Den Broeck, Karen van der Zee en Ingrid Van Remoortel. En zelf heb ik mij enorm geamuseerd met een wat uitgebreide cameo, opname, regie en montage.

Behalve van de Mondschein Sonate van Beethoven, uitgevoerd door Jeno Janda, leenden we muziek uit de productie Geef me nu eindelijk wat ik altijd al had, een muziektheatervoorstelling rond Herman De Coninck n.a.v. 175 jaar Stedelijk Conservatorium Mechelen. Composities: Dree Peremans & Pierre Anckaert. Uitvoering: een muziekensemble van leerkrachten van het Conservatorium van Mechelen onder leiding van Tom Van den Eynde. Opname: 2017, Gaston Mathijssen.

De podcast kan gedownload worden via het platform Spreaker en uiteraard ook via Apple Podcast, Spotify enz... En je kunt ook hier luisteren:


Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast