5.4.11

Theatrale Stadswandeling Gent: Het Maeterlinck Mysterie


 

Op 11 januari 1895 ontmoette Maurice Maeterlinck de liefde van zijn leven in een literair salon te Brussel. Georgette Leblanc heeft haar werk in de Opera van Parijs opgegeven om op te treden in de Munstschouwburg, in de hoop zo de schrijver te kunnen ontmoeten die ze adoreert. Die avond zet ze alles op alles om hem, uitgedost als Cleopatra, te veroveren. Nog diezelfde avond maken ze een afspraak voor een rendez-vous, in Gent. 

Georgette arriveert met de trein, die dan nog vlakbij de woning van Maurice passeert, aan de Frère Orbanlaan. Ze stapt een honderdtal meter verder uit in het Zuidstation. Sint-Pieters bestaat nog niet. Maurice neemt haar mee naar het begijnhof, naar het Duivelsteen en de Sint-Baafs, naar de Kouter en het Gravensteen, naar het Groot Kanon de Dulle Griet... en uiteindelijk ook naar zijn bed. 
 

U luistert naar de gedichten die Maurice al voor haar heeft geschreven... of nog zal schrijven. Het wordt ook duidelijk waarom zijn meesterwerk Pelléas et Mélisande eigenlijk een stuk is over Gentse legenden, waarin Gerard de Duivel en het Duivelsteen een centrale rol spelen. En u maakt uiteraard het hele liefdes- en levensverhaal mee van de actrice en de Nobelprijswinnaar Literatuur 1911, die haar uiteindelijk in de steek zou laten voor een veel jongere actreuse. Want zij komen in hun nieuwe incarnaties weer tot leven in de straten van Gent...
 

Het scenario voor deze theatrale stadswandeling, of poëtische theaterwandeling, werd geschreven door Patrick Bernauw. Eén en ander gebeurde uiteraard op basis van het werk van Maurice Maeterlinck. 


 

De wandeling wordt solo gebracht door Patrick Bernauw, in duo met Conny Malfliet, of in trio met Anton Cogen. Duur: ca. 2 uur.

Kostprijs solo Patrick Bernauw (maximum 30 deelnemers): 300 euro + 6% BTW.

Kostprijs duo (maximum 50 deelnemers): 500 euro + 6% BTW.

Kostprijs trio (maximum 50 deelnemers): 700 euro + 6% BTW.


Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast