15.2.12

Een stadswandeling, stadsspel, voordracht, quiz,... met Patrick Bernauw in Mysterieus België


 

Mysterieus Belgie

 

 • Met Jan Zonder Vrees door Antwerpen

  Dit stadsspel start aan het Centraal Station, voor een stadswandeling door het historische hart van Antwerpen. Het laat je kennis maken met de cultuur, geschiedenis, legenden en folklore van de Sinjoren, en eindigt ongeveer drie uur later in de buurt van het Steen of de Grote Markt... en misschien wel in het café van Jan Zonder Vrees in eigen persoon! Om dit stadsspel of deze stadswandeling in een handomdraai zelf te organiseren en te spelen, heb je alleen dit boekje nodig, per deelnemer of per team van 2, 3 of 4 deelnemers... en de oplossingen die je ontvangt op eenvoudige aanvraag via de mail. Op die manier kun je zelfs als organisator nog meespelen! Heb je grote aantallen van dit boekje nodig (+10), stuur dan een mailtje naar info@inter-actief.be en wij bezorgen je het gewenste aantal boekjes met kortingen tot meer dan 50%.
  Buy Now @ Lulu.com 
 


 • Het Illuminati Complot

  Televisiereporter Maarten Dejonckheere bijt zich vast in het onderzoek naar het overlijden van koning Albert I in 1934 en ontdekt dat de officiële versie van de feiten vanaf het begin werd betwist. Een ongeval kan het onmogelijk geweest zijn... Een heruitgave van de succesvolle historische thriller van Patrick Bernauw in de reeks Mysterieus België, ter gelegenheid van het moordspel Dossier DrooMoord, Marche-les-Dames 1934... dat u samen met de auteur ter plaatse kunt beleven.
  Buy Now @ Lulu.com

 • De Engel van Mons

  Ik heb ze verzonnen, zegt griezelschrijver Arthur Machen. - Wij hebben ze met onze eigen ogen gezien, beweren de veteranen van de eerste slag van de Grote Oorlog over de Engelen van Mons. Deze fascinerende zoektocht naar de waarheid achter een verhaal dat tot een van de grootste mythes van de Eerste Wereldoorlog leidde, wordt nu herdrukt in de reeks Mysterieus België.
  Buy Now @ Lulu.com


 • Duivelsteen

  Patrick Bernauw (1962)schreef romans, toneel en scenario's, zowel voor volwassenen als voor jongeren. Deze historische griezelroman verschijnt in de reeks stadsspelen Mysterieus België. In zijn sombere kasteel Duivelsteen brengt Geraard de Duivel zijn dagen door met braspartijen en gruweldaden. Algauw krijgt het Duivelsteen in Gent de naam behekst te zijn. Geen wonder dat het later een tehuis voor krankzinnigen wordt. Een van hen schrijft koortsachtig alle verhalen over het Duivelsteen op...
  Buy Now @ Lulu.com • Met de Paus van Satan door Bruges-la-Morte

  Een stadswandeling door Brugge, gebaseerd op de historische thriller van Patrick Bernauw en Philip Coppens, De Paus van Satan (Manteau 2011). --- Met start op de Markt of in Café Vlissinghe (Blekerstraat, te bereiken vanaf de Markt via Vlamingstraat, Academiestraat, Spinolarei en Strooibrug) en met einde op de Burg. --- De 19de eeuwse decadente auteur Joris-Karl Huysmans infiltreerde in het satanistische milieu van Parijs. Zo kwam hij op het spoor van een soort Oppersatanist, die niemand minder bleek te zijn dan de kapelaan van het Heilig Bloed van Brugge, Louis Van Haecke...
  Buy Now @ Lulu.com

 • Nostradamus in Orval

  Slaagde kroonprins Lodewijk XVII er dan werkelijk in de Franse Revolutie te ontvluchten en leeft zijn nageslacht in Vlaanderen? Ligt er een schat verborgen in de abdij van Orval? En welke geheimen staan er zoal te lezen in de voorspellingen van Nostradamus, die misschien niet meteen als voorspellingen moeten worden beschouwd? Patrick Bernauw oogstte veel succes met zijn trilogie over Maarten Dejonckheere, die Belgische historische mysteries onderzoekt, zoals de diefstal van de Rechtvaardige Rechters, de moord op Albert I of de verdwenen Schat van Orval... Vandaar dat ook dit tweede boek uit de trilogie herdrukt wordt in de reeks "Mysterieus België"...
  Buy Now @ Lulu.com
 • De Spoken van Brugge

  Brugge wordt reeds geruime tijd opgeschrikt door drie spoken. Slaag jij erin hun dolende geesten weer tot rust te brengen?... Verdeeld in een aantal teams bezoekt u met het fotoboek De Spoken van Brugge de mooiste plekjes van het Venetië van het Noorden. U brengt onderweg denk- en doe opdrachten, ludieke en creatieve taken tot een goed einde. Dit teambuilding stadsspel, dat de vorm heeft van een fotozoektocht, start aan het Minnewater en eindigt circa drie uur later op de Markt van Brugge. Dit is het draaiboek voor de spelleiding/organisator van het stadsspel, waarmee u het geheel zelf kunt organiseren en spelen. Benodigdheden: dit draaiboek (werkboekje en oplossingen inbegrepen) + een fotoboek per deelnemer, dat kan besteld worden via info@inter-actief.be (5 euro + 6% BTW).
  Buy Now @ Lulu.com


 • Met Quasiloco door Leuven

  Dit is het fotoboek dat iedere deelnemer nodig heeft die het stadsspel Met Quasiloco door Leuven wil spelen. Slaagt u erin de demon die Leuven terroriseert te exorciseren? - Benevens dit fotoboek hebt u/heeft ieder team een werkboek nodig, en beschikt de organisator van het stadsspel over een draaiboek met de oplossingen. Werkboek, draaiboek en oplossingen worden ter beschikking gesteld in PDF. Dit spel kan georganiseerd worden door 1 spelleider en gespeeld met 2 tot 20 teams (of individuele deelnemers) van 2 tot 10 spelers. Aankoop van het doe-het-zelf pakket (fotoboeken, draaiboek, werkboek, oplossingen) geeft u een gebruikslicentie van 1 jaar, dit wil zeggen dat u auteursrechterlijk de toelating hebt om, indien nodig, alle extra drukwerk te maken, op zoveel exemplaren als u dat wenselijk acht, binnen het jaar van de aankoop van het doe-het-zelf pakket. Daarna dient u opnieuw een aanvraag te doen bij de rechthebbenden.
  Buy Now @ Lulu.com

 • Met Quasiloco door Leuven

  PDF's van het draaiboek en de oplossingen voor de organisator van het stadsspel Met Quasiloco door Leuven. En PDF van het werkboek, voor de team captain of de individuele deelnemer. Nu hebt u alleen nog een fotoboek per speler nodig, om geheel op eigen houtje dit stadsspel te organiseren en te spelen. Dit spel kan georganiseerd worden door 1 spelleider en gespeeld met 2 tot 20 teams (of individuele deelnemers) van 2 tot 10 spelers. Aankoop van het doe-het-zelf pakket (fotoboeken, draaiboek, werkboek, oplossingen) geeft u een gebruikslicentie van 1 jaar, dit wil zeggen dat u auteursrechterlijk de toelating hebt om, indien nodig, alle extra drukwerk te maken, op zoveel exemplaren als u dat wenselijk acht, binnen het jaar van de aankoop van het doe-het-zelf pakket. Daarna dient u opnieuw een aanvraag te doen bij de rechthebbenden.
  Buy Now @ Lulu.com


 • De Steen der Wijzen / La Pierre des Sages

  PDF's van het draaiboek en de oplossingen voor de organisator van het tweetalige stadsspel te Brussel, De Steen der Wijzen/La Pierre des Sages. En PDF van het werkboek, voor de team captain of de individuele deelnemer. Nu hebt u alleen nog een fotoboek per speler nodig, om geheel op eigen houtje dit stadsspel te organiseren en te spelen. Dit spel kan georganiseerd worden door 1 spelleider en gespeeld met 2 tot 20 teams (of individuele deelnemers) van 2 tot 10 spelers. Aankoop van het doe-het-zelf pakket (fotoboeken, draaiboek, werkboek, oplossingen) geeft u een gebruikslicentie van 1 jaar, dit wil zeggen dat u auteursrechterlijk de toelating hebt om, indien nodig, alle extra drukwerk te maken, op zoveel exemplaren als u dat wenselijk acht, binnen het jaar van de aankoop van het doe-het-zelf pakket. Daarna dient u opnieuw een aanvraag te doen bij de rechthebbenden.
  Buy Now @ Lulu.com

 • De Steen der Wijzen / La Pierre des Sages

  Dit is het fotoboek dat iedere deelnemer nodig heeft die het (standaard tweetalig Ned/Frans) stadsspel te Brussel wil spelen: De Steen der Wijzen / La Pierre des Sages. Slaagt u erin de geheimen van alchemisten en vrijmetselaars te ontcijferen? - Benevens dit fotoboek hebt u/heeft ieder team een werkboek nodig, en beschikt de organisator van het stadsspel over een draaiboek met de oplossingen. Werkboek, draaiboek en oplossingen worden ter beschikking gesteld in PDF. Dit spel kan georganiseerd worden door 1 spelleider en gespeeld met 2 tot 20 teams (of individuele deelnemers) van 2 tot 10 spelers. Aankoop van het doe-het-zelf pakket (fotoboeken, draaiboek, werkboek, oplossingen) geeft u een gebruikslicentie van 1 jaar, dit wil zeggen dat u auteursrechterlijk de toelating hebt om, indien nodig, alle extra drukwerk te maken, op zoveel exemplaren als u dat wenselijk acht, binnen het jaar van de aankoop van het doe-het-zelf pakket. Daarna dient u opnieuw een aanvraag te doen bij de rechthebbenden.
  Buy Now @ Lulu.com

 • Draaiboek "Waar zijn de Rechtvaardige Rechters gebleven?"

  In 1934 werd uit de Sint Baafskathedraal van Gent het onschatbare paneel de Rechtvaardige Rechters gestolen uit het wereldberoemde Lam Gods van de Gebroeders van Eyck. Het paneel is nog steeds niet terecht… Verschillende teams bezoeken aan de hand van een programmaboek en een draaiboek diverse locaties in de stad Gent, waar hen prettig gestoorde praktijkopdrachten wachten, zoals bijvoorbeeld het breken van een ‘Da Vinci Code’. Het crimi stadsspel/de schattenjacht neemt 3 uur in beslag. Dit is het draaiboek-met-oplossingen voor 1 spelleider, die het spel organiseert voor en speelt met x aantal spelers in x aantal teams. Je hebt dit draaiboek nodig in combinatie met 1 fotoboek per deelnemer, dat uitsluitend te bestellen is via info@inter-actief.be (5 euro + 6% BTW).
  Buy Now @ Lulu.com


 • De Rechtvaardige Rechters

  Patrick Bernauw is momenteel vooral actief als producent van stadsspelen in de reeks Mysterieus Belgie, maar in een vorig leven was hij in de eerste plaats bekend als jeugdschrijver. In deze vierde druk van zijn succesvolle roman uit 1992 rond het mysterie van de verdwenen Rechtvaardige Rechters worden beide activiteiten gecombineerd. Het paneel van de gebroeders Van Eyck, in 1934 gestolen uit hun Lam Gods, is nog steeds niet terecht... Deze jongeren slagen erin het meesterwerk terug te vinden, en verliezen daarbij alleszins ook hun gevoel voor humor niet! De Rechtvaardige Rechters is een klassieke detectiveroman voor de jeugd, van een veelgelezen schrijver...
  Buy Now @ Lulu.com

 • De Engel van Mons

  Ik heb ze verzonnen, zegt griezelschrijver Arthur Machen. - Wij hebben ze met onze eigen ogen gezien, beweren de veteranen van de eerste slag van de Grote Oorlog over de Engelen van Mons. Deze fascinerende zoektocht naar de waarheid achter een verhaal dat tot een van de grootste mythes van de Eerste Wereldoorlog leidde, wordt nu herdrukt in de reeks Mysterieus België.
  Buy Now @ Lulu.com

 • Duivelsteen

  Patrick Bernauw (1962)schreef romans, toneel en scenario's, zowel voor volwassenen als voor jongeren. Deze historische griezelroman verschijnt in de reeks stadsspelen Mysterieus België. In zijn sombere kasteel Duivelsteen brengt Geraard de Duivel zijn dagen door met braspartijen en gruweldaden. Algauw krijgt het Duivelsteen in Gent de naam behekst te zijn. Geen wonder dat het later een tehuis voor krankzinnigen wordt. Een van hen schrijft koortsachtig alle verhalen over het Duivelsteen op...
  Buy Now @ Lulu.com


 • Quiz Mysterieus België

  De Quiz Mysterieus België speel je tegen jezelf, met individuele spelers of met teams van 2, 3, maximum 4 spelers, en in 3 of meer rondes. Na iedere ronde mag elke speler of ieder team een tip vragen aan de spelleider of Quiz Master. Ieder goed antwoord verdient 1 punt. Benodigdheden: dit Quiz Boek voor iedere speler of ieder team en een PDF met de Oplossingen, voor de spelleider/Quiz Master.
  Buy Now @ Lulu.com • Oplossingen Mysterieus België

  Dit is de PDF met de Oplossingen van de Quiz Mysterieus België... Voor de spelleider/Quiz Master, en te gebruiken in combinatie met het Quiz Boek Mysterieus België (1 exemplaar per speler of per team van 2, 3, 4 spelers).
  Buy Now @ Lulu.com • De 13 Werken van Lange Wapper

  Iedere deelnemer die of ieder team dat deelneemt aan het teambuilding stadsspel/de schattenjacht in Antwerpen, De 13 Werken van Lange Wapper, heeft een exemplaar van dit programmaboek nodig. Het programmaboek dient gebruikt te worden in combinatie met het Draaiboek bij de 13 Werken van Lange Wapper, dat bestemd is voor de organisator/spelleider en ook de oplossingen bevat.
  Buy Now @ Lulu.com

 • Draaiboek bij de 13 Werken van Lange Wapper

  Dit is het draaiboek bij het stadsspel De 13 Werken van Lange Wapper. Het draaiboek is bestemd voor de organisator/spelleider, en dient gebruikt te worden in combinatie met het programmaboek, waarover iedere speler/ieder team dient te beschikken.
  Buy Now @ Lulu.com 

 • Het Fortuin van de Bourbons

  Draaiboek voor de organisator/spelleider van de schattenjacht/het moordweekend Het Fortuin van de Bourbons, te spelen in Florenville en Orval (België) en Avioth en Montmédy (Frankrijk) over 1, 2 of 3 dagen. Het spel kan gespeeld worden door x aantal individuele spelers of door x aantal detective teams. Naast dit Draaiboek is er ook nog een Werkboek nodig (per detective team van 2, 3, 4 of 5 spelers) en dient iedere speler te beschikken over een Fotoboek met het criminele dossier van Het Fortuin van de Bourbons. Werkboek en Fotoboek kunnen uitsluitend besteld worden via info@inter-actief.be en kosten 10 euro per exemplaar voor het Fotoboek en 10 euro per exemplaar voor het Werkboek, verzending en BTW inbegrepen. Wenst u Fotoboek en Werkboek in PDF te ontvangen, dan betaalt u voor het Fotoboek 30 euro en voor het Werkboek 30 euro.
  Buy Now @ Lulu.com
 • In het Spoor van Opsinjoor

  Hoeveel taken kunt u – of uw team – met succes uitvoeren binnen de gestelde tijdslimiet van drie uur?... Het is inderdaad de laatste wil geweest van wijlen Odilon Sinjoors, dat de buit van de beruchte gentleman-dief Opsinjoorke, op een of andere manier te beurt zou vallen aan de persoon die – of het team dat – erin slaagt de 13 Opdrachten in een tijdsspanne van drie uur tot een goed einde te brengen... Per speler of per team van maximum 8 personen hebt u dit programmaboekje nodig. Om het spel te organiseren en te spelen heeft de spelleider ook nog een draaiboek nodig, dat alle oplossingen bevat.
  Buy Now @ Lulu.com

 • Mysteries van het Duivelsteen

  Wat is er gebeurd met chansonnier Gerard de Duivel, die meer dan tien jaar geleden spoorloos verdween? Pleegde hij zelfmoord? Werd hij vermoord? Of is er nog wat anders aan de hand? Dit is het draaiboek van het moordspel/stadsspel Gent, waarvoor je ook nog een multimedia-cdrom nodig hebt met daarop audio interviews, filmpjes, foto's, liedjes (met stripclips) en een muzikaal luisterspel... De cdrom (pc) kost 121 euro. Beschik je reeds over de Lulu download van het draaiboek, dan wordt de Lulu Prijs in mindering gebracht.
  Buy Now @ Lulu.com

Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast