28.6.14

Vertelling "De Moord op Albert I" op de Gentse Feesten


De reservaties voor de lezing op 21 juli lopen al vlotjes binnen, en de plaatsen zijn beperkt. Zorg dat u erbij bent:

In 1949 verklaarde Leonie Van den Dijck uit Onkerzele, een dorpje bij Geraardsbergen, dat haar lichaam na haar dood niet tot ontbinding zou overgaan. Eerder had de zieneres van Onkerzele al verschijningen van de Maagd Maria gehad, waren er om haar heen UFO-fenomenen opgetreden, en had ze onder andere voorspeld dat koning Albert vermoord zou worden.

De officiële versie van de feiten met betrekking tot de dood van de Ridder-Koning, in februari 1934, in Marche-les-Dames, werd al van in het begin betwist. Een ongeval kan het onmogelijk geweest zijn. Werd Albert I dan het slachtoffer van een passioneel drama? Of van een politiek complot? Het spoor dat schrijver Patrick Bernauw volgde in zijn meest recente boek over de kwestie  leidt naar de Rex-beweging van Léon Degrelle... Verwacht u niet aan een saaie lezing, maar eerder aan een passioneel vertelde historische thriller!

Deze vertelling maakt deel uit van het Festival "Duivelskunstenaars" van de Theater- en Filmschool Stijn Brouns, Sleepstraat 210 D, Gent. Wees erbij, op maandag 21 juli, om 18 uur! Toegang: 7,50 euro. Uitsluitend op reservatie, via het Uitbureau.

Deze vertelling wordt ondersteund door het Vlaams Fonds voor de Letteren.Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast