13.4.16

Lezingen Patrick Bernauw in Aalst: de Moord op Albert I / De Mysteries van het Lam Gods


Op 22 april en 27 mei hou ik een lezing voor Don Ki Chod vzw, Erembodegemstraat 8, Aalst (20 uur, 5 euro inkom en achteraf maken ze het gezellig, de drank ligt al koud) over twee van mijn geliefde thema's. Reserveren kan via GSM +32 477561996 of de website van Don Ki Chod.
De Moord op Albert I (22 april)


In 1949 verklaarde Leonie Van den Dijck uit Onkerzele, een dorpje bij Geraardsbergen, dat haar lichaam na haar dood niet tot ontbinding zou overgaan. Eerder had de zieneres van Onkerzele al verschijningen van de Maagd Maria gehad, waren er om haar heen UFO-fenomenen opgetreden, en had ze onder andere voorspeld dat koning Albert vermoord zou worden. De officiële versie van de feiten met betrekking tot de dood van de Ridder-Koning, in februari 1934, in Marche-les-Dames, werd al van in het begin betwist. Een ongeval kan het onmogelijk geweest zijn. Werd Albert I dan het slachtoffer van een passioneel drama? Of van een politiek complot? Het spoor dat schrijver Patrick Bernauw volgde in zijn meest recente boek over de kwestie (“Het Illuminati Complot”) leidt naar de Rex-beweging van Léon Degrelle... Verwacht u niet aan een saaie lezing, maar eerder aan een passioneel vertelde historische thriller...Waar zijn de Rechtvaardige Rechters gebleven? 

Mysteries van het Lam Gods


Waarom werd het paneel de Rechtvaardige Rechters in 1934 gestolen uit de Sint-Baafskathedraal te Gent? Waarom wilden de nazi’s dit onderdeel van het Lam Gods, het meesterwerk van de gebroeders Van Eyck, zo graag terugvinden? Verbergt het nog steeds spoorloze paneel het geheim van de Tempeliers? En waar zouden we de Rechters dan wel kunnen vinden?
Sinds Patrick Bernauw in 1991 de bestseller “Mysteries van het Lam Gods” schreef, heeft hij al diverse werken gewijd aan het Vlaamse “Monster van Loch Ness”, en hij is ook de auteur van een stadsspel/stadswandeling/fotozoektocht die de titel draagt “Waar zijn de Rechtvaardige Rechters gebleven?” Maar de zoektocht naar de spoorloze Rechters is nog lang niet ten einde... Verwacht u niet aan een saaie lezing, maar eerder aan een historische thriller, gebracht alsof het verteltheater was.

Patrick Bernauw is al sinds 1988 voltijds auteur, scenarist, regisseur en performer. Hij schreef romans, toneelstukken, radio- en televisiescenario’s, zowel voor volwassenen als voor de jeugd. Momenteel is hij vooral bezig met een reeks stadsspelen in de vorm van fotoboeken, getiteld “Mysterieus België”.


Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast