9.4.20

Blijf in uw kot... met een detectivespel in Orval!


Nu we met z'n allen in lockdown zijn gegaan, is het wellicht een goed moment om eens een spannend boek te lezen. En boeken kopen, zowel papieren exemplaren als ebooks, kun je gelukkig nog steeds online (kijk maar eens rechts op deze pagina). 

Samen met een aantal kornuiten van de Scriptomanen heb ik ook altijd graag doe-boeken gemaakt, voor jong en oud en alles daar tussenin. En zo lang de quarantaine duurt, stellen wij je op deze pagina's met enige regelmaat zo'n spannend doe-boek voorstellen. Een detectivespel, een moordspel, dat je ook veilig thuis kunt spelen... en via Skype of een van die andere handige tools zelfs met een paar concurrerende detective teams. Op de moordspel doe-het-zelf pagina vind je heel wat inspiratie! 


Zo is Het Fortuin van de Bourbons  een moordspel en een schattenjacht waarbij je aan de hand van een fotoroman met het volledige criminele dossier in één klap een aantal historische mysteries kunt oplossen. Wat voerde hij uit, Nostradamus in Orval? En hoe zit dat precies met die Schat van Orval? Patrick Bernauw schreef het scenario, Marc Borms  stond in voor fotografie & vormgeving. 


Het spelboek kan als drukwerk gekocht worden (online):


Patrick Bernauw & Marc Borms
Het Fortuin van de Bourbons
Met dit fotoboek kun je zelf een moordspel of moorddiner organiseren, bij jou thuis of op restaurant. Maar je kunt het ook op locatie doen, in de Belgische Ardennen (Florenville en Orval) en in Montmédy (Frankrijk).
€19,02 Paperback

Of je kunt de PDF van het spelboek rechtstreeks bestellen bij de uitgeverij na overschrijving van 20 euro op het rekeningnummer

IBAN BE 43 0016 9362 0101 - BIC GEBABEBB 

van vzw de Scriptomanen, met vermelding 'PDF Bourbons'. (Graag ook een mailtje naar info@inter-actief.be)

Meer info, ook over bestellingen, vind je op deze Doe-Het-Zelf Detectivespelpagina.


Tussen de puinen van de oude abdij van Orval werd het lijk gevonden van Paul Schoeman. Hij was de producent van een serie televisiedocumentaires over Mysterieus België, en werkte aan een aflevering gebaseerd op de historische faction thriller van Patrick Bernauw, "Nostradamus in Orval". Hierin wordt gezegd dat de profetieën van de beroemde ziener in feite een code zouden bevatten die naar het Fortuin van de Bourbons leidt: de oorlogskas van Lodewijk XVI tijdens de Franse Revolutie.


De politie slaagde er niet in het raadsel op te lossen, en Patrick Bernauw trok zelf op onderzoek, samen met fotograaf Marc Borms. Met het moorddossier dat zij samenstelden, in de vorm van een fotoroman, kun jij nu ook zelf als een echte detective proberen het mysterie op te lossen - zowel dat van de moord als de vindplaats van de Schat van Orval. Speel het moordspel thuis, individueel of in teamverband, of op locatie in de Belgische en Franse Ardennen: van Florenville en Orval tot Montmédy. Het enige dat je nodig hebt, is per speler of per detective team, dit moorddossier. De pagina's met de Oplossingen kun je dichtplakken en verzegelen tot het Moment van de Waarheid aangebroken is.

Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast