14.4.20

Reynaert de Vos, live vanuit de koninklijken hof


In de tweede helft van maart stond er een voorstelling van mijn verteltheater over de Vossenstreken van Reynaert gepland aan de Tafel van Elise, in Erembodegem. Maar daar stak een COVID 19 stokjes tussen. En dus maakte ik een huis-, tuin- en keukenversie - enfin, eigenlijk alleen maar een tuinversie, onder het motto "Blijf in uw Hof!" Zo kon ik wel live verslag uitbrengen vanuit de koninklijken hof van Nobel de Leeuw, natuurlijk.

Aflevering 1: Introductie


Het geweldige Aalsterse platform Kunstoevers bood mij daarvoor zowaar een radicaal digitaal podium aan! Je kunt de avonturen van Reynaert dan ook volgen via dit Kunstoevers Kanaal ('Aan het woord - bekende woordenaars nemen je mee in een verhaal') of meteen hieronder:

Aflevering 2: Het was op een Sinksendag


Aflevering 3: Een Honinkrijk voor Bruun de BeerAflevering 4: Het Klokkenspel van de PastoorAflevering 5: Artikel 71Aflevering 6: Fake News!Aflevering 7: De Schat van Kriekenputte
Aflevering 8: Komen eten!Aflevering 9: Peis & Vree

Op Kunstoevers valt nog veel meer interessants te beleven. Je kunt je eigen expo winnen, een stop motion filmpje maken, meedoen aan de wedstrijd 't Kan Aal (die titel moet je wel vertalen in 't Aalsters), raamvertellingen volgen, of concerten in je kot! Alleen daarheen dus.

Overigens is mijn verteltheater gebaseerd op de moderne bewerking van Reynaert de Vos, die tot stand kwam in samenwerking met Katharina Van Cauteren en Rik Van Daele. Het boek kan besteld worden via info@inter-actief.be aan 20 euro, verzendkosten inbegrepen. Op hetzelfde emailadres kun je me ook altijd boeken, post-corona, om het verhaal - of een lezing - te brengen in jouw huiskamer of school, of voor je vereniging. Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast