4.5.20

Online workshops creatief schrijven met Patrick Bernauw

Patrick Bernauw was onlangs nog co-redacteur van de kunstboeken Blind Date en Wij, van zalig tot zot 
van Katharina Van Cauteren, verschenen bij Hannibal/Phoebus Foundation

Het productiehuis annex uitgeverij vzw de Scriptomanen organiseert van mei tot december 2020 een aantal online workshops en cursussen 'creatief schrijven'. Docent van dienst is auteur, redacteur, performer Patrick Bernauw, die al sinds 2004 met cursussen en workshops gaf en geeft aan de Schrijversacademie, in de Academie voor Podiumkunsten in Aalst en het Conservatorium van Mechelen, voor het Centrum voor Avond Onderwijs, enz... De digitale uitgeverij van de 21ste eeuw stelt je in staat geheel zelf een heus boek te maken, te drukken én te verkopen. Je kunt dat doen op een boekvoorstelling of een lezing, maar ook via de online of plaatselijke boekhandel. Patrick Bernauw begeleidt je in het publicatieproces van jouw boek, weze het als de vertrouwde paperback of in epub formaat (voor ebooks). Van de layout van het binnenwerk tot en met de cover, van het aanvragen van een ISBN nummer (waardoor je werk beschikbaar wordt in de boekhandel) tot en met het toesturen van een proefboek. 

Zelf je podcast maken
Podcast maakt het mogelijk voor schrijvers om hun verhalen, voorgelezen of gespeeld, makkelijk en rechtstreeks naar een potentieel zeer groot publiek te brengen. Je kunt het helemaal alleen af - als je over een minimaal beetje technisch vernuft beschikt - of je kunt samenwerken met stemacteurs, met iemand die instaat voor opname en montage. Laat je speciaal muziek maken voor jouw podcast of gebruik je (gratis) muziek (en geluiden) met een "creative commons" licentie? En is het echt in een handomdraai gebeurd, jouw productie op Spotify of Apple Podcast zetten? En kun je er ook iets mee verdienen?Spannende verhalen schrijven

Schrijf samen met auteur, redacteur, uitgever en docent creatief schrijven Patrick Bernauw "spannende verhalen", aan de hand van de 4 W's (Wie? Wat? Waar? Wanneer?) en de spanningsboog van Aristoteles. Onder zijn begeleiding ontwikkel je een plot, schrijf je een synopsis, een eerste versie... Of je krijgt feedback op een reeds bestaand project, je schrijft een tweede versie, je werk wordt geredigeerd... Eventueel met schrijfoefeningen of opdrachten, maar altijd schrijfcoaching op jouw maat, via mail, video,... We zetten samen het traject uit!

Scenario's schrijven
In deze cursus leert hij je alles over het schrijven van een goeie pitch, synopsis, scenische synopsis. Hij wisselt theorie over verhaalstructuren en spanningsbogen af met oefeningen en schrijfopdrachten, waarop je de nodige feedback krijgt. En uiteraard staat daarbij jouw persoonlijk project centraal. Misschien wil je een televisieserie slijten, een filmscenario schrijven, een theaterstuk voor het toneelgezelschap om de hoek, een hoorspel voor een podcast, jouw eigen GPS-stadsspel of moorddiner? Het kan allemaal. Samen met je persoonlijke schrijfcoach bepaal jij het traject!


Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast