5.10.23

Sagen en Legenden uit het Land van Aalst, verteltheater op de vooravond van Halloween

 
Met enige regelmaat lokt het podium mij om nog eens enige duivels te ontbinden... Laat daar dan de vraag komen van Utopia, Aalst om aan de vooravond van Halloween een stukje verteltheater te brengen rond Aalsterse sagen en legenden... dan kun je toch niet 'nee' zeggen? 


... bundelt een aantal activiteiten die kaderen in de mystieke wereld van bijgeloof, sagen en legenden, geserveerd op een bedje van horror en sciencefiction.

Aalst zit vol beklijvende griezelverhalen. Kom ze ontdekken... als je durft tenminste!

Verteltheater met Legenden van Lagelande, de Bloedkoesj, de Klèdden met zijn vel en andere Oilsjterse Verrozjelkes 

Praktisch: zaterdag 28 oktober 2023, van 19.30 tot 20.30 uur 
Gratis - maar reserveren is vereist, en wel hier! 
Locatie: zaal Geuzen, Utopia 1, Aalst


Legenden van Lagelande, door Patrick BernauwOver Sagen en Legenden uit het Land van Aalst:

Vroeger noemden we ze 'sagen en legenden', vandaag zijn het urban legends. In het Aalsterse denken we dan bijvoorbeeld aan de Bloedkoesj, of de Klèdden… Schrijver Patrick Bernauw is een specialist terzake. Zo publiceerde hij recent nog een bundel zeer korte Legenden van Lagelande

Samen met zijn cursisten van de schrijversklassen aan de Academie voor Podiumkunsten publiceerde hij de boeken Sagen en Legenden uit het Denderland en Kasteel van Verdoemenis. Zij maakten ook het hoorspel en verteltheater Oilsjterse Verrozjelkes. Met de schrijversklassen speelt hij nu een selectie 'waar gebeurde' griezelverhalen voor jou. 

Teksten zijn er van Patrick Bernauw (Legenden van Lagelande), Veerle Van Vaerenbergh (De Kledden vroeger en nu, Griet van 't Kruis, Wolven huilen) en Glenn Govaert (De Bloedkoesj). Patrick en Veerle treden op met Isabelle Tolleneer, Jos Van Dorpe, Anna van Ro en Anke Verleysen.  Muziek & soundscapes: Fernand Bernauw.


Luister hier naar de hoorspelversie van Legenden van Lagelande:


Listen to "Legenden van Lagelande" on Spreaker.

Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast