16.11.10

Compagnie de Ballade 1998-2010

In april 2010 speelden we een laatste voorstelling met Compagnie de Ballade, op dat moment een trio bestaande uit Luc & Marc Borms en mezelf.


Ons "kleinschalig gezelschap voor muziektheater" werd in 1998 opgericht door ondergetekende, mijn broer Fernand en Luc Borms:
Hier is een selectie uit 12 jaar Compagnie de Ballade:De Zeven Magere Jaren (1998-2005)
De Zeven Magere Jaren (1998-2005) (multimedia download)
Download: €12.50
Een selectie uit de producties van Compagnie de Ballade, uit de periode 1998-2005. Alle tekst en muziek: Patrick Bernauw, Fernand Bernauw, Luc Borms - met uitzondering van Rambo: tekst Patrick Bernauw & Guy Didelez.

Spookrijders
Spookrijders (multimedia download)
Download: €1.00
Een beroemde urban legend (ook bekend als stadssagen, broodje aap verhalen, sterke verhalen) op tekst en muziek gezet door Compagnie de Ballade, in een productie van Fernand Bernauw. Het bijna tien minuten durende nummer wordt gezongen door Luc Borms en is eigenlijk een muzikaal hoorspel; het creepy stemmetje is van Patrick Bernauw. Dit verhaal werd door Patrick ook verwerkt in zijn roman "Spookrijders" (Davidsfonds-Infodok, 1997) en het maakt als "muzikale stand up comedy", in een mengeling van muziek- en verteltheater, sinds de oprichting van het gezelschap Compagnie de Ballade in 1998, deel uit van het programma "De Sterke Verhalen Blues".

Zorro
Zorro  (multimedia download)
Download: €1.00
Ook "Zorro" is een authentiek sterk verhaal en maakt al sinds de oprichting van het gezelschap Compagnie de Ballade deel uit van het programma "De Sterke Verhalen Blues". Tekst is van Patrick Bernauw, muziek van Luc Borms (die het nummer hier ook brengt), de productie was in handen van Fernand Bernauw.

De avonturen van Calamity Jane
De avonturen van Calamity Jane (boek )
Drukken: €23.63
Download: €19.95
Deze musical vertelt op koldereske wijze het verhaal van de legendarische heldin uit de Far West, Calamity Jane. Zij stond de dochter die zij had uit een relatie met die andere mythe van het Woeste Wilde Westen, Wild Bill Hickock, af voor adoptie aan een rijke Engelse koopvaardijkapitein, met de bedoeling het meisje een beschaafde opvoeding te geven. Later wilde Calamity Jane haar dochter terug… maar zou die dochter haar onwaarschijnlijke moeder nog aanvaarden? Gebaseerd op historische gegevens, gebracht met een ferme snuif humor en een fikse dosis meeslepende country, folk, rock en blues muziek… een onvervalste western in het Nederlands! - Het musicalscript wordt gevolgd door een verhaal van Patrick Bernauw & Guy Didelez ("Het Ware Verhaal van Calamity Jane") en door hun bekroonde toneelscript "De Dochter van Calamity Jane".

INS De avonturen van Calamity Jane
INS De avonturen van Calamity Jane  (multimedia download)
Download: €37.50
De instrumentale (karaoke) versie van de nummers die behoren tot de komische western musical "De avonturen van Calamity Jane".

VOC De avonturen van Calamity Jane
VOC De avonturen van Calamity Jane  (multimedia download)
Download: €12.50
De gezongen voorbeeld-versies van de liedjes uit de musical "De avonturen van Calamity Jane": 1./ Intro - 2./ Wie gaat daar nu op avontuur? - 3./ Winter in Wyoming - 4./ Hallellujah & Amen - 5./ Pistolen der Dood - 6./ De Ballade van Wild Hickock Bill - 7./ Janey's Lied - 8./ De Wijven van Deadwood City - 9./ Maar voor de rest gaat alles best... - 10./ Dodemanshand - 11./ Duet van Moeder & Dochter - 12./ Kooklessen - 13./ Het licht gaat uit... - 14./ Outro

De liederlijke levensliederen van François Villon
De liederlijke levensliederen van François Villon  (boek )
Drukken: €10.39
Download: €9.95
"De liederlijke levensliederen van François Villon", het muziektheater van Compagnie de Ballade, werd in 2002 gecreëerd ter gelegenheid van de Gentse Feesten, door Patrick & Fernand Bernauw & Anton Cogen, die het levensverhaal van Villon bracht als een brok "sit down" in plaats van "stand up comedy".

De ballade van Mollige Margot
De ballade van Mollige Margot (multimedia download)
Download: €1.00
"De ballade van Mollige Margot" is een gedicht van de middeleeuwse Franse dichter François Villon, dat door Patrick Bernauw werd bewerkt tot deze liedjestekst, waarop door zijn broer Fernand muziek werd gezet. "De ballade van Mollige Margot" wordt hier vertolkt door Yves Bondue. Het lied maakt deel uit van het muziektheater van Compagnie de Ballade, "De liederlijke levensliederen van François Villon", dat in 2002 werd gecreëerd ter gelegenheid van de Gentse Feesten, door Patrick & Fernand Bernauw & Anton Cogen, die het levensverhaal van Villon bracht als een brok "sit down" in plaats van "stand up comedy".

De kroegen en de meiden
De kroegen en de meiden (multimedia download)
Download: €1.00
"De kroegen en de meiden" is een gedicht van de middeleeuwse Franse dichter François Villon, dat door Patrick Bernauw werd bewerkt tot deze liedjestekst, waarop door zijn broer Fernand muziek werd gezet. "De kroegen en de meiden" wordt hier vertolkt door Yves Bondue. Het lied maakt deel uit van het muziektheater van Compagnie de Ballade, "De liederlijke levensliederen van François Villon", dat in 2002 werd gecreëerd ter gelegenheid van de Gentse Feesten, door Patrick & Fernand Bernauw & Anton Cogen, die het levensverhaal van Villon bracht als een brok "sit down" in plaats van "stand up comedy".

De Ballade van Bonnie & Clyde
De Ballade van Bonnie & Clyde  (boek )
Download: €5.00
Gedrukte hardcover: €16.46
Bonnie Parker is de tweede dochter in een gezin met drie kinderen. De Parkers zijn eenvoudige lui, maar het ontbreekt Bonnie aan niets. Na de dood van haar vader, verhuist het gezin naar Dallas. Bonnie is een uitstekende, maar wispelturige leerlinge. Ze wint alle prijzen voor voordracht, speelt toneel voor haar vriendinnetjes en droomt van een carrière als actrice, circusartieste of operazangeres. Aan haar dagboek vertrouwt Bonnie haar geheime gedachten toe, en de gedichten die ze schrijft... Ook nog wanneer ze Clyde Barrow ontmoet...

Bezeten Blues
Bezeten Blues (multimedia download)
Download: €1.00
De tekst "Bezeten Blues" maakt deel uit van de dichtbundel "De Ballade van Bonnie & Clyde" van Patrick Bernauw. De song wordt hier gebracht door Luc Borms (muziek: Luc Borms - productie: Fernand Bernauw).

Hof van Mirakelen
Hof van Mirakelen  (multimedia download)
Download: €1.00
"Hof van Mirakelen", een tekst van Patrick Bernauw, op muziek gezet door Fernand Bernauw en hier gebracht door Yves Bondue, maakt deel uit van de dichtbundel "De ballade van Bonnie & Clyde".

Memoires van Heer Halewijn
Memoires van Heer Halewijn  (boek )
Download: €5.00
Gedrukte hardcover: €16.47
De map, getiteld "Memoires van Heer Halewijn", bevattende een typoscript met gedichten en diverse artikels, teksten en knipsels, werd door de studente Désirée D. overhandigd aan de politie, nadat zij in de nacht van zondag op maandag 25 december jongstleden in een leegstaand pand in Brugge werd aangetroffen in de aanwezigheid van het onthoofde lichaam van dhr. Hans Orff, straatzanger. Juffrouw D. verklaarde dat de "Memoires van Heer Halewijn" van de hand waren van dhr. Orff en dat zij het motief vormden voor de rituele moord. Juffrouw D. werd door de gerechtelijke instanties ontoerekeningsvatbaar verklaard en verblijft momenteel in een gesloten psychiatrische inrichting. Van het hoofd van dhr. Orff ontbreekt tot op heden ieder spoor.

May Colven
May Colven (multimedia download)
Download: €1.00
"May Colven" is een traditioneel folknummer, verwant aan "Heer Halewijn", en werd eveneens opgenomen in de dichtbundel "Memoires van Heer Halewijn" van Patrick Bernauw. Zijn broer Fernand verzorgde deze moderne muzikale bewerking.

Heer Halewijn
Heer Halewijn  (multimedia download)
Download: €1.00
"De Ballade van Heer Halewijn" - in een moderne tekst- en muziekbewerking van Patrick & Fernand Bernauw, gezongen door Lieve De Schepper.

Isabel Danst
Isabel Danst  (multimedia download)
Download: €1.00
Patrick Bernauw zingt "Isabel Danst", een liedje dat deel uitmaakt van het stadsspel/moordspel De Blauwbaard Compagnie en waarvan de tekst ook opgenomen is in de dichtbundel "Memoires van Heer Halewijn". Tekst: Patrick Bernauw. Muziek: Compagnie de Ballade.

Scharpenelle
Scharpenelle  (boek )
Drukken: €15.95
Download: €5.95
In augustus 1914 richten Duitse troepen een bloedbad aan in Leuven. Onder de slachtoffers bevindt zich de echtgenote van dokter Scherpeneel; zijn dochtertje van drie - Isabel - is spoorloos. De dokter verneemt dat achter de IJzer een oorlogsweesje is opgenomen in een veldhospitaal. Het meisje noemt zich ‘Isabelle Scharpenelle’. Ze blijkt zijn dochter niet te zijn, maar hij adopteert haar. Jaren later gaat Isabel Scherpeneel op zoek naar haar verleden. Ze stoot op het verhaal van een meisje van wie de ouders omkwamen bij een bombardement, en die als het ware werd geadopteerd door vijf Vlaamse soldaten die haar als een soort mascotte bij zich hielden, achter het front. Ze noemden haar "Elisabeth Shrapnell". Dit waar gebeurde verhaal vormde het uitgangspunt voor een tekst die in 2005 werd bekroond met de Visser Neerlandia Prijs voor Musical (met muziek van Compagnie de Ballade) en die leest als een lang verhalend gedicht, een ballade dus.

Aan de IJzer
Aan de IJzer (multimedia download)
Download: €1.00
Een authentiek soldatenliedje, geschreven tijdens de Grote Oorlog, achter de IJzer, hier in een moderne tekst- en muziekbewerking van Compagnie de Ballade en gebracht door Fernand Bernauw. Het liedje maakt deel uit van de musical "Scharpenelle".

De Engel van Mons
De Engel van Mons (boek )
Download: €39.95
Gedrukte hardcover: €34.88
Toneelscript van "De Engel van Mons", zoals gecreëerd door Theater Strobos in samenwerking met Compagnie de Ballade, 2005.

In Vlaamse Velden (In Flanders Fields)
In Vlaamse Velden (In Flanders Fields)  (multimedia download)
Download: FREE
Het liedje "In Vlaamse Velden", gebracht in het kader van de musical "De Engel van Mons", gratis downloadbaar. De tekst van Patrick Bernauw is een vrije vertaling en bewerking van het beroemde gedicht "In Flanders Fields" van John McCrae. Muziek is van Fernand Bernauw. Het liedje wordt hier gebracht door Compagnie de Ballade & Theater Strobos.

Download invlaamsevelden.avi Download gratis
De engel zal komen
De engel zal komen (multimedia download)
Download: €1.00
"Want de engel zal komen" maakt deel uit van de musical "De Engel van Mons", over de Grote Oorlog. Tekst: Patrick Bernauw. Muziek: Luc Borms. Zang: Luc Borms. Productie: Compagnie de Ballade.

De Keizer is Ziek
De Keizer is Ziek  (multimedia download)
Download: FREE
Spotliedje, geschreven door Vlaamse soldaten achter de IJzer, in een bewerking van en uitgevoerd door Compagnie de Ballade & Theater Strobos, in het kader van de musical "De Engel van Mons".

Download dekeizerisziek.avi Download gratis
Het was al in de Middeleeuwen
Het was al in de Middeleeuwen (multimedia download)
Download: €1.00
Patrick Bernauw zingt "Het was al in de middeleeuwen..." - een liedje uit de schoolmusical van Compagnie de Ballade, "De Duistere Middeleeuwen".

Zwarte Weduwe
Zwarte Weduwe  (boek )
Download: €6.25
Gedrukte hardcover: €21.30
Tekstboek van Patrick Bernauw bij het muziektheater / de zwarte komedie "Zwarte Weduwe" (Compagnie de Ballade, 1999).

Zwarte Weduwe Instrumentaal
Zwarte Weduwe Instrumentaal  (CD)
Disc: €49.99
De instrumentale versie (karaoke) van "Zwarte Weduwe", waarmee u de mini-musical kunt brengen.

Zwarte Weduwe
Zwarte Weduwe  (multimedia download)
Download: €12.50
Parijs, 1922. Op de avond voordat zijn hoofd zal vallen in de mand onder de guillotine, bijgenaamd de Zwarte Weduwe, wordt Henri Désiré Landru in zijn dodencel bezocht door "een droom van een vrouw, de vrouw van mijn angstdromen". Ze noemt zich de Zwarte Weduwe en ze beweert wraak te willen nemen voor wat haar "zusters" werd aangedaan... - Live registratie van deze drie kwartier durende mini-musical & muzikale zwarte komedie van Compagnie de Ballade (1999). Tekst: Patrick Bernauw. Muziek: Fernand Bernauw. Uitvoering: Fré Schollaert, Amaryllis Temmerman, Ann Devuyst, Patrick en Fernand Bernauw.

Landru heeft ze in zijn oven geschoven
Landru heeft ze in zijn oven geschoven (multimedia download)
Download: FREE
Gratis preview/download van "Landru heeft ze in zijn oven geschoven", een nummer uit de mini-musical "Zwarte Weduwe".

Download 03_Nummer_3.mp3 Download gratis
Geen motief voor moorddadige praktijken
Geen motief voor moorddadige praktijken  (multimedia download)
Download: FREE
Gratis preview/download van een liedje uit de mini-musical "Zwarte Weduwe".
Download 01_Nummer_1.mp3 Download gratis

Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast