14.5.11

Thrillerfestival Brugge “Poirot in Bruges” met “De Paus van Satan”!

poirot-10x10-hr_5499

Theaterwandeling "De Paus van Satan"
Volgens de negentiende-eeuwse schrijver Joris-Karl Huysmans was de kapelaan van het Heilig Bloed, Louis Van Haecke, een oppersatanist, die onder andere te maken had met de Komst van de Antichrist, Jack the Ripper, en de geheimen van de Graal ... Patrick Bernauw en Philip Coppens schreven er een historische thriller over. Samen met een mystery guest volgt Bernauw het spoor van de Paus van Satan, dwars door het mystieke en mysterieuze hart van Brugge. Deze theaterwandeling gaat tijdens Poirot in Bruges in première.
Duur: 2u - start 13u30 aan de Stadsschouwburg - max 25 deelnemers - Deelname 5 euro (inclusief reservatiekost). Vooraf reserveren bij In&Uit, 't Zand 34 of via www.ticketsbrugge.be - Bij grote interesse is er een extra wandeling van 16u tot 18u.


Patrick Bernauw

Philip Coppens

Thrillercafé @ Foyer Stadsschouwburg

En verder:
Boekenbeurs
Poirot in Bruges
Programma
14de Hercule Poirotprijs
Poirot Partners
pers
teaser
home

< Terug naar hoofdsite


Programma


PIB 2010 © cel fotografie Stad Brugge

Baete - Dhooge en Coppers
PIB 2010 © cel fotografie Stad Brugge

Crime scene
PIB 2010 © cel fotografie Stad Brugge

Esther Verhoef (foto © Merlijn Doomernik)

PIB 2010 © cel fotografie Stad Brugge

Luc Deflo 

Patrick De Bruyn

Bram Dehouck

Mieke de Loof

Bob Van Laerhoven

Stan Lauryssens (foto © Guy Puttemans)

Aspe © vtm

Assisendebat
Thrillercafe
Woord wordt beeld
Spannende underground films
preview nieuwe Aspe
Crime scene investigation Brugge
Misdaadwandeling Quade feyten
Superflikkendebat
Theaterwandeling
Geheimen van de meester
Speurdersspel voor het gezin
Interview Esther Verhoef
Schrijfworkshop met John Vervoort
Programma onder voorbehoud van wijzigingen - laatste update 10/05/2011


STADSSCHOUWBURG VAN 13U30 TOT 18U
Boekenbeurs en signeersessies
Op deze gespecialiseerde boekenbeurs van de Standaard Boekhandel zullen de winnaar van de Hercule Poirotprijs, Esther Verhoef en andere aanwezige Vlaamse misdaadauteurs hun boeken signeren.
Vrije toegang vanaf 13u30 - Foyer Stadsschouwburg - raadpleeg het uurrooster ter plaatse
Thrillercafé
Genoeg spanning gehad voor één dag? Schud de schrik van je af in het thrillercafé. Huis-dj's "The Whodunits" zorgen voor de (ont)spannendste muziek.
Vrije toegang van 13u30 - Foyer Stadsschouwburg
Spannende underground films
Razor Reel, bekend van The Fantastic Film Festival, presenteert een selectie kortfilms waarin spanning, intrige en mysterie centraal staan. Als kijker treed je toe tot de fantastische wereld van kortfilms en ontdek je - dankzij een intrigerende mix van animatie en live action - het thrillergenre op een heel andere manier.
Vrije toegang vanaf 13u30 - Kelders Stadsschouwburg
Crime scene investigation in Brugge
Met het labo voor technische en wetenschappelijke politie en het afstappingsteam van de Federale politie verricht je sporenonderzoek naar een verdachte verdwijning.
Vanaf 13u30 -  Duur: telkens 30 min - Gratis mits inschrijven (enkel de dag zelf) - max 15 deelnemers per sessie -  Polyvalente zaal Stadsschouwburg (3de verdiep - niet toegankelijk voor rolstoelen).
Het Superflikkendebat
Papieren detectives lossen aan de lopende band ingewikkelde zaken op. Maar hoe gaat het er in de realiteit aan toe? Knackdirecteur Rik Van Cauwelaert praat erover met ‘superflikken' Glenn Audenaert (directeur Federale gerechtelijke politie Brussel), Eddy Vos (commissaris - gewezen onderzoeker Bende van Nijvel) en Frank Goegebuer (directeur Federale gerechtlijke politie Brugge). De harde feiten, de politieoorlog, de ergernis over wereldvreemde en verouderde rechtspraak: dit is het moment om er alles over te vernemen van topmensen uit het vak. Misdaadauteur Koen Vermeiren legt uit hoe je al die elementen in een geloofwaardig maar vooral spannend verhaal giet.
13u30 - 14u00 - Theaterzaal Stadsschouwburg - vrije toegang
Geheimen van de meester
Vijf vroegere Poirotwinnaars én de winnaar van dit jaar gunnen ons een blik in hun boekenkast: wie inspireert, ontroert en verrast hen? Voor wie hebben ze een mateloze bewondering? Welke auteur deed hen besluiten zelf de pen op te nemen? En welke tips hebben zij op hun beurt voor beginnende collega's, om van een goed verhaal een memorabel boek te maken? Met Patrick De Bruyn, Luc Deflo, Bob Van Laerhoven, Mieke de Loof, Stan Lauryssens en de laureaat van de Hercule Poirotprijs 2011.
14u15 - 14u45 - Theaterzaal - Vrije toegang
Interview met Esther Verhoef
Met onze Nederlandse eregaste Esther Verhoef gluren we over het muurtje bij de buren. In eigen land is zij intussen een grande dame van de misdaadliteratuur, ze verkocht er al meer dan één miljoen boeken. Maar Vlaanderen veroveren loopt heel wat minder vlot. En ook omgekeerd komen onze misdaadschrijvers boven de Moerdijk nauwelijks aan de bak. Hoe komt dat? Deze editie van Poirot in Bruges probeert de kloof enigszins te dichten. Onder andere over België-Nederland praat thrillerspecialist John Vervoort met Esther Verhoef. Zij heeft intussen vier thrillers op haar naam - Rendez-vous, Close-up, Alles te verliezen en Déjà vu - en schreef samen met haar man nog eens vier, onder het pseudoniem Escober: Onrust, Onder druk, Ongenade en Chaos. Haar werk werd veelvuldig bekroond en vertaald. Na het interview is er een signeersessie.
15u tot 15u30 - Theaterzaal - vrije toegang
Assisendebat
Het proces over de parachutemoord was ook meteen het proces van de assisenjury: is de ‘volksrechtbank' nog wel opgewassen tegen zijn taak in tijden waarin de gemoederen hoog oplaaien en mediagenieke advocaten het scherm domineren? Moeten we de rechtspraak niet aan professionals overlaten? Knackjournalist en -columnist Jean-Paul Demulder in gesprek met Katrien Van der Straeten (advocate van Els Clottemans), de advocaten Sven Mary en John Maes, en gepensioneerd gerechtsjournalist Gust Verwerft. Minister van Justitie Stefaan De Clerck legt uit wat de politiek aan het probleem doet.
15u45 tot 16u15 - Theaterzaal - vrije toegang
Woord wordt beeld
Misdaadromans worden steeds vaker verfilmd, of de personages gaan een eigen leven leiden in een tv-serie. Maar ook omgekeerd laten auteurs zich inspireren door de magie van het scherm. Misdaadschrijvers Bavo Dhooge, Piet Baete, Toni Coppers, Bram Dehouck tonen filmscènes die een onuitwisbare indruk op hen hebben gemaakt. Jan Haeverans (Knack) leidt het gesprek.
16u40 tot 17u20 -  theaterzaal -  vrije toegang
Preview nieuwe Aspe - reeks 7
In september 2011 begint op VTM een nieuw seizoen van de TV-reeks Aspe, de zevende intussen al. We tonen de eerste aflevering "Zwarte Anjers" in preview, aansluitend op het theaterprogramma "Woord wordt beeld". De aflevering wordt ingeleid door hoofdscenarist Paul Piedfort in gesprek met Jan Haeverans (Knack).
17u30 tot 18u30 theaterzaal - theaterzaal - Vrije toegang

BUITEN PROGRAMMA
Misdaadwandeling "Quade feyten in Brugge"
Een wandeling door het Brugse criminele verleden. Jo Berten, voorzitter van de Koninklijke Gidsenbond, neemt je mee op een tocht door de Brugse straten en vertelt uitgebreid over moordbranden, beulen en hun inkomsten, het verslepen van lijken, galgenaas, en zelfs over tepronkstelling.
Duur: 90 min - om 14u / 15u / 16u - start : plein voor Stadschouwburg- max 30 personen per groep - Deelname 5 euro (inclusief reservatiekost). Vooraf reserveren bij In&Uit, 't Zand 34 of via www.ticketsbrugge.be
Speurspel voor gezinnen "De Zaak van het verdwenen manuscript"
In Brugge is een auteur vermoord aangetroffen. Het manuscript van haar laatste boek is verdwenen. Het onderzoek zit vast en de onderzoeksrechter kan het niet aan zonder hulp. Trek er op uit met het gezin, leg de puzzelstukjes samen en los zo het mysterie op! Afspraak in de Assisenzaal van de Rechtbank voor alle speurders vanaf 7 jaar. Begeleiding door een ouder is verplicht. Een organisatie van de Openbare Bibliotheek Brugge.
van 14u tot 16u30 - start Rechtbank van Eerste Aanleg, Assisenzaal, ingang Langestraat (naast nr. 124) - max. 100 deelnemers -  deelname gratis mits vooraf reserveren: lut.belaen@brugge.be of 050 47 24 23
EXTRA
Schrijfworkshop met John Vervoort, thrillerrecensent
De spanningsboog 300 pagina's lang strak gespannen houden en tegelijkertijd niets aan geloofwaardigheid inboeten. Een thriller schrijven is geen gemakkelijke opdracht, maar deze workshop - op zaterdag 25 juni - werkt je toch al een eind op weg. John Vervoort geeft de workshop. Hij is thrillerrecensent voor o.a. De Standaard, Het Nieuwsblad en Radio 1. Een organisatie van de Openbare Bibliotheek Brugge.
zaterdag 25 juni 2011 10u30 tot 12u30 - Hoofdbibliotheek Biekorf, Kuipersstraat 3, 8000 Brugge - Deelname : 5 euro - inschrijven : lut.belaen@brugge.be  of 050/47 24 23
Programma - Brugge Plus

Geen opmerkingen:

Luisterboeken Podcast