26.5.11

"Twee Monologen" van Patrick Bernauw, bij Stichting Fantastische Vertellingen


In de Rare Boekjes-reeks van de Stichting Fantastische Vertellingen verscheen zopas het werk Twee monologen van Patrick Bernauw.

De Stichting Fantastische Vertellingen, opgericht in 1979, publiceert fantastische literatuur en kunst op diverse media zonder winstoogmerk, met het oogmerk oorspronkelijk Nederlandstalige auteurs en kunstenaars een onafhankelijke springplank te bieden. 

Mededeling van de Stichting:

Patrick Bernauw (1962) is een Vlaams auteur en een goede bekende voor de Stichting Fantastische Vertellingen, met een samenwerkingsverband dat reeds vanaf het allereerste begin, rond 1979, gestalte kreeg.

Inmiddels is Patrick een bekend en gerenommeerd auteur, met tientallen boeken, scenario’s, hoorspelen en nog veel meer op zijn conto. Daarom is het een groot genoegen deze Twee monologen op bescheiden wijze bij de stichting te publiceren.

Het mooiste meisje van Egypte behandelt schuld en boete, zakendoen versus ethiek, geweten en verlossing. De gekwelde ziel, die zich realiseert dat een misstap zich niet zomaar laat wegpoetsen of vergeten. Daarnaast een ziel uit het verleden, die zich daarenboven ook doet gelden.

De tweede monoloog, De naam is Hanussen, Erik Jan, begint als een detective. Al snel ontpopt het zich als een oorlogshistorie rondom een artiest, een goochelaar van Joodse komaf, die de verkeerde vrienden koos.

Onze Vlaamse Primitief heeft zich met dit werk opnieuw een woordengoochelaar en stemmingsmaker betoond.

U kunt het boekje hier bestellen voor de prijs van EUR6,50 (excl. verzendkosten).


Twee monologen, door Patrick Bernauw; uitg. Stichting Fantastische Vertellingen, Nieuw Vennep; juni 2011; 57 blz.; 1e druk; ISBN 978-90-78499-00-8; omslagillustratie Inge Heit & Bauke Muntz.

1 opmerking:

Sultana zei

Hallo Patrick,

wat een mooie schrijfstijl heb jij; duidelijk, verhalend en boeiend!

En net als Nostradamus, durf ik niet bepaalde voorspellingen kenbaar te maken, daar er dan veel onrust en angst kan ontstaan onder de mensen om mij heen...een enkele keer doe ik dat voorzichtig wel om de persoon in kwestie te beschermen en te begeleiden naar dat vreselijke toekomstige drama.....ook ik schrijf graag, maar wel met veel biografische elementen erin. En wie weet, geef ik mijn verhalen ook eens uit, zodat de Wereld zich mag verbazen over hoe bizar een leven zich kan ontpoppen...

Veel succes Patrick en ik blijf je graag volgen!
Groet van Marijke Sultana Bechan.

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast