13.8.21

Het verhaal van het Kruis der Verloofden verteld in een spookachtig luisterboek...In juli 2021, net voordat een nooitgeziene stormvloed over ons land zou razen, trokken Patrick Bernauw en Antoine Derksen naar de Hoge Venen. Meer bepaald naar de bed & breakfast van Inge Scheynen, Le Relais des Fagnes, vlakbij de Baraque Michel...

Over het avontuur dat zij daar reconstrueerden... en beleefden... maakten ze het luisterboek Het Kruis der Verloofden. Naar een scenario van Patrick Bernauw, met de stemmen van Patrick Bernauw en Inge Scheynen, en met muziek en soundscapes van Fernand Bernauw. Geluidsregie en montage: Antoine Derksen.

U kunt het luisterboek nu aankopen aan 4,99 € bij o.a. Luisterrijk, waar u ook een gratis luisterfragment zult aantreffen.


Inge zet de route uit...


... en Patrick is in diepe gepeinzen verzonken...


In een krantenartikel zouden alleen de voornamen vernoemd worden, met een sterretje erbij, en de vermelding: ‘Laura en Jonas zijn gefingeerde namen, hun echte namen zijn bekend bij de redactie’. Maar het verhaal van Het Kruis der Verloofden is geen krantenartikel, het is een audio documentaire die u nu al in avant-première kunt beluisteren als luisterboek, voordat de productie wordt opgenomen in de podcast reeks Mysterieus België:Listen to "Het Kruis der Verloofden, deel 1" on Spreaker.

 
 


Een ontvangstcomité in corona tijden...


Dit is onze eerste halte...


Hier start de middeleeuwse weg, bekend onder de naam "La Vecquée"...


Even overleggen... en kabels ontwarren!Zoals u kunt zien, vereist het opnemen van een podcast ook enige acrobatiek.


Wat gebeurde er precies tijdens die barre winter, enkele jaren geleden, bij een kruisbeeld in de Hoge Venen? Dat Kruis der Verloofden werd opgericht ter nagedachtenis van François en Marie, die daar in 1871 de vriesdood vonden in de sneeuw. Laura en Jonas wilden zovele jaren later wel eens een romantische bedevaart ondernemen naar deze tot de verbeelding sprekende plek vlakbij de Baraque Michel. Ze namen hun intrek in de bed & breakfast van Inge en Tom, en gingen op pad. Het was de start van een bizar en spookachtig verhaal, dat door de ploeg van Mysterieus België ter plaatse werd gereconstrueerd. 


Aan het begin van de Vecquée...


Wij lopen altijd rechtdoor, tot bij...


... Grenspaal 151...Net zoals Laura en Jonas deden... of François en Marie, meer dan een eeuw eerder.


2 opmerkingen:

Amy zei

Heel erg van genoten en al zin om de wandelschoenen aan te trekken, dankjewel!

Patrick Bernauw zei

Jij ook bedankt voor de reactie... en dan moet deel 2 nog komen hé! :)

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast