2.9.13

Vertelwandeling met o.a. Patrick Bernauw "In het spoor van de Hopduvel": 7 september, Affligem



De “Gidsen Affligem” en het Gemeentebestuur 
nodigen iedere levensgenieter uit op 
de “Hopdag” 
van zaterdag 7 september 2013
in de Abdijstraat & het Cultureel Centrum Abdij Affligem. 


Affligemse Hopdag 

• Vrije vertelwandeling “In het spoor van de hopduvel” 
met Patrick Bernauw & de Gidsen van Affligem. 
Startmogelijkheden tussen 13u00 en 14u00. Afstand 6 km.
Alle deelnemers aan onze vertelwandeling ontvangen een gratis Affligembier, 
geschonken door brouwerij Affligem!

Vanaf september kan iedereen genieten van een begeleide luisterwandeling “In het spoor van de Hopduvel” met sagen, legenden en een duivels kantje... ontsproten aan het brein van de Erembodegemse schrijver Patrick Bernauw. De wandeling kan individueel of in kleine groep worden gedaan. Hou de website in de gaten voor verdere informatie of kom op de Hopdag al eens proeven van een deeltje van de wandeling! (alle info: www.toerismeaffligem.be

De verhalen en de route van de luister- en vertelwandeling vind je ook terug in het nieuwe boek van Patrick Bernauw In het spoor van de Hopduvel:





"Mocht je ergens, waar dan ook, een boek met een dikke zwarte band vinden, een boek dat er uitziet als een écht boek, maar binnenin blanco bladzijden heeft... Neem het dan niet mee! Gooi het zo snel mogelijk zo ver mogelijk weg! Sla het niet open en als je het toch doet, en er staat bijvoorbeeld een toverspreuk in geschreven Lees die dan niet voor! Niet in stilte en al helemaal niet hardop! Reciteer de toverspreuk in geen geval, want je weet nooit wie of wat je oproept... het zou best wel eens de Hopduvel kunnen zijn!"


Een fotozoektocht en een vertelwandeling van ca. 3 uur (7 kilometer) door de Faluintjes, met start en einde in de abdij van Affligem, geïnspireerd door de fictieve Hopduvel, en de sagen en legenden uit de streek. Met 5 "getuigenissen" over de Hopduvel, en 3 ballades aan hem gewijd. Gevolgd door 4 griezelige detectiveverhalen, of griezelverhalen met een crimineel thema, gesitueerd in de Duvelse Driehoek en nu onherroepelijk vervlogen tijden toen de hoppeteelt nog volop bloeide...






Op het programma van de Hopdag staan verder nog:

• Begeleid bezoek aan Abdij Affligem om 14u00 en 15u00 (deelname 2€)
• Wandeling naar het hopveld in groep om 14u00, 15u00 en 16u00.

Doorlopend van 13u00 tot 18u00:

• Ambachtenmarkt, workshops met hopranken, volksspelen voor jong en oud, tractoren van ‘De Boerkes’, demonstratie hoppluk, toeristische infostand, streekproducten, hobbybier en culinaire verwennerij met bier en hapjes. Optreden van ‘Mè folle goesting’ in de Abdijstraat. Uiteraard kan ons Affligembier hier evenmin ontbreken. 



Geen opmerkingen:

Luisterboeken Podcast