9.4.13

De Spoken van RochelinvalAls onderdeel van het spel Mysteries van de Macralle heb ik deze audio opname gemaakt van de legende De Spoken van Rochelinval... en daar veel plezier aan beleefd.

In het gehucht Rochelinval stond vroeger een molen, die bewoond werd door ene Bertin. Hij was verloofd met de mooie Thérèse. Een week voor hun bruiloft ging hij samen met haar trouwringen  kopen in Stavelot. Thérèse was heel opgetogen over de prachtige winkels en zei dat het leven in een stad toch wel heel prettig moest zijn.
De volgende dag vond Bertin de moeder van zijn verloofde in tranen. Thérèse was, in haar beste jurk dan nog, spoorloos verdwenen! Ontroostbaar zocht Bertin haar overal. Uiteindelijk hoorde hij dat ze een dame van lichte zeden was geworden, in Spa. Iemand had haar daar gezien, gekleed als prinses, in het gezelschap van twee heren.
Vanaf dat ogenblik kwam Bertin zijn molen niet meer uit. Hij dacht alleen nog aan zijn gebroken huwelijk. Maar op een avond werd er op de deur geklopt, en zie: daar voor hem stond een magere vrouw, met een geelachtige huid en uitgebluste ogen.
‘Bertin! Vergeef het mij!’ fluisterde Thérèse. ‘Ik heb je doen lijden, maar ik heb mijn ontsporing heel duur betaald!’
‘Nooit!’ gromde Bertin. ‘Nooit zal ik het je vergeven, hoor je?’
Toen Thérèse zijn woeste blik zag, werd ze bang en vluchtte. Maar de volgende dag keerde ze terug, en de dag daarna…
Nadat Bertin haar een derde keer had weggestuurd, vond men haar lijk in het water. Thérèse had zich verdronken. Bertin schreeuwde het uit – het was de kreet van een bezetene – en stierf korte tijd later, gek en ziek geworden van wroeging en verdriet.
Sindsdien zwerven de spoken van Bertin en Thérèse hier rond. Soms kan men de klagende stem van Thérèse horen, of het razende tieren van de krankzinnige molenaar…
Luister naar de EVP (Electronic Voice Phenomenon) op de MP3… Wat brabbelen de spoken daar? Zeg het me of verzin iets toepasselijks en ontvang FRAGMENT XI VAN DE FORMULE!


Ontsluier jij ook de Mysteries van de Macralle met een aantal paranormaal onderzoekers (of teams van paranormaal onderzoekers) naar keuze? Het spel is geschikt voor spelers van 8 tot 88 jaar, en je kunt het zowat overal organiseren, maar als je het in Vielsalm doet, krijgt één en ander uiteraard een meerwaarde. De verhalen zijn nu eenmaal in deze streek gesitueerd, met dank aan Charles Legros en zijn Sprookjes & Legenden uit de Haute Ardenne.
Het spel werd ontwikkeld in samenwerking met Avenature (www.avenature.be) en de gite La Tanière (www.gitelataniere.be). Wens je de GPS-versie van dit spel te spelen, geheel voor jou  georganiseerd en met een professionele spelleiding, of met een doe-het-zelf pakket, vraag dan vrijblijvend meer informatie en/of een offerte via info@inter-actief.be.
Benodigdheden voor de organisatie/spelleiding (= minimaal 1 persoon):
Een download van het audio album "De Driehoek van de Macralle"
audiotheater.bandcamp.com/album/de-dri…-de-macralle
Het script (ebook) van "Mysteries van de Macralle":
www.smashwords.com/books/view/3041…=patrickbernauw
Tekst, scenario, stem: Patrick Bernauw (www.bernauw.com)
Soundscape: Fernand Bernauw (www.relaxatiemuziek.be)
Fotografie: Marc Borms (www.embee.be)

Geen opmerkingen:

Podcast Mystiek Actie Front MAF!

Luisterboeken Podcast